Illustrasosfoto: Erik Johansen / NTB scanpix

Etter flere dager på rad med poengrekord pekte pilene nedover på Oslo Børs torsdag. Ved stengetid hadde hovedindeksen falt med 1,34 prosent til 811,19 poeng.

Av de ti mest omsatte aksjene på børsen var det kun DNO (+1,8 prosent) som hadde oppgang, etter at selskapet la fram delvis positive kvartalstall torsdag morgen.

Mest omsatt ble Norsk Hydro, som falt med 4,1 prosent. De ble fulgt av Statoil (-0,6 prosent), Subsea 7 (-5,7 prosent), Marine Harvest (-0,9 prosent) og DNB (-0,4 prosent).

Også Yara, Telenor, Orkla, Norwegian og en rekke andre store selskaper gikk ned.

Noen god dag ble det for øvrig heller ikke for de toneangivende børsene rundt om i Europa. DAX 30 i Frankfurt endte ned med 1,5 prosent, FTSE 100 i London gikk ned med 0,6 prosent, mens CAC 40 i Paris gikk ned med 1,2 prosent.

Det som ifølge E24 var den svakeste norske børsdagen siden juni, kom til tross for positiv oljeprisutvikling. Siden midnatt hadde prisen steget med 33 cent, og ved 18-tiden ble et fat nordsjøolje i snitt omsatt for 63,78 dollar.

Prisen på den amerikanske lettoljen økte også, og rundt samme tid gikk et fat av denne typen olje for en snittpris på 57,24 dollar.

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]