Illustrasjonsfoto. Foto: REUTERS/ Jamal Saidi
annonse
annonse

Tania Georgelas fra Storbritannia hevder i et intervju i Atlantic at hun ble radikalisert til å hate Vesten og slutte seg til den Islamske Staten etter å ha blitt møtt med fordommer og rasisme i London. Kvinnen er av bangladeshisk herkomst og beskrives i intervjuet som IS’ førstedame.

– Jeg opplevde masse rasisme, sier hun, uten at hun spesifiserer videre i intervjuet hva den påståtte rasismen bestod av.

Kvinnen, som er 33 år, forteller at terrorangrepet 11. september 2001 ble vendepunktet. Begynnelsen på hennes vei til radikal islamisme.

annonse

– Jeg så flyene kræsjet i tårnen og gikk på skolen neste dag, sa Georgelas.

– Jeg sa til min venn : ‘Åh, er det ikke fryktelig, det som er hendt, og hun så på meg og sa: Er det virkelig? På det tidspunktet ble jeg en ‘jihadi hardcore’, sier kvinnen.

Tania Georgelas skal ha brukt cannabis da hun studerte og viste liten interesse for skolearbeid. Familien hennes mener at det var i studietiden kvinnen kom i kontakt med ultrakonservative algeriske studenter. Hun begynte med ansiktsslør og hadde ambisjoner om å bli selvmordsbomber.

annonse

Noen år senere var hun med på en demonstrasjon mot Irak-krigen. Der møtte hun muslimske menn som delte ut løpesedler med en nettadresse til en datingside for muslimer. Her møtte hun John, mannen hun senere skulle reise til Syria med, der hun tilsluttet seg den islamske staten.

John Georgelas kommer fra en velstående familie i Texas. Han konverterte til islam da han var tenåring og tilsluttet seg senere IS og ble en høytstående offiser for terrororganisasjonen. Han giftet seg med Tania i London, og sammen reiste de til Syria. Paret hadde fire barn sammen, men Tania tok barna med seg og forlot John etter noen uker i Syria.

Hun endte opp i Texas, der hun nå, ifølge Atlantic, er tilnærmet fullstendig assimilert i samfunnet igjen. John byttet ut sin privilegerte amerikanske tilværelse i frihet med jihad. Tania har gjort den motsatte reisen. Hun går i kirken og kler seg svært fasjonabelt.

Likevel viser Tania klare tegn på hjernevask. Etter mange timers normal samtale kan hun komme med utsagn som at ‘folk blir bombet bare fordi de ønsker å leve under et kalifat’ og at ‘shia-muslimene ikke er ordentlige muslimer’. Daily Mail publiserte også en artikkel der de satte spørsmålstegn ved om hun virkelig har kuttet alle forbindelser med IS.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon