Oslo 20160825. Medlem av Kontroll- og konstitusjonskomiteen Hans Fredrik Grøvan (KrF) etter torsdagens møte i Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hans Fredrik Grøvan (KrF) vil ha ny diskusjon om landsstyrevedtaket om å utelukke regjeringssamarbeid med Frp, dersom Venstre trer inn i regjeringen.

Grøvan er nestleder i KrFs gruppestyre og stortingsrepresentant for partiet, som samles til nytt landsstyremøte fredag.

Han er en av flere i KrF som har tatt til orde for at landsstyrevedtaket om å utelukke et regjeringssamarbeid med Frp, må diskuteres på nytt.

– Dersom Venstre velger å gå inn i regjeringen, oppstår det en ny politisk situasjon i Stortinget. Da mener jeg at vi i alle fall må ta opp samarbeidsdiskusjonen på nytt, sier han til Dagens Næringsliv.

Han får støtte fra nestleder Kjell Ingolf Ropstad.

– Allerede i dag er det tillitsvalgte i KrF som tar til orde for at vi sammen med Venstre må gå i regjering med Høyre og Frp. At det da vil bli en åpen debatt i partiet dersom Venstre går inn, ser jeg på som helt naturlig, sier Ropstad til avisen.

Foreløpig er det uklart hva partileder Knut Arild Hareide vil si til KrFs landsstyre om situasjonen dersom Venstre går inn i regjering. Men etter det DN erfarer vil han gjenta at landsstyrevedtaket står fast.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]