Del saken
  •  
  •  
  •  

Personer som er dømt for vold, skylder staten over 1 milliard kroner fordi de ikke har betalt erstatningen de er dømt til å betale.

annonse

Annonse

Ordningen med erstatning til ofre for vold er slik at ofrene får utbetalt erstatningsbeløpet fra myndighetene, som deretter krever beløpene inn fra dem som er dømt til å betale erstatning. Men i mange tilfeller blir altså pengene ikke tilbakebetalt, melder P4.

I 2016 utbetalte Kontoret for voldsoffererstatning over 400 millioner kroner til voldsofre. Det ble sendt ut krav om tilbakebetaling på 125 millioner kroner, men bare 58 millioner kroner ble betalt inn. Utestående sum for de tre siste årene totalt er nå kommet opp i over 1 milliard kroner, ifølge tall fra Justisdepartementet.

annonse

Annonse

Kommunikasjonsrådgiver Andreas Bondevik i Justis- og beredskapsdepartementet skriver i en epost til P4 at det ikke er uvanlig med store sprik i slike tilfeller, og at årsaken til det ofte er at den som er dømt, ikke har mulighet til å betale.

annonse

Annonse

– Som hovedregel skal voldsutøvere betale selv, men dette viser at vi per i dag likevel har veldig mange som ikke har gjort opp for seg, sier Frps Ulf Lerstein, som sitter i Stortingets justiskomité.

Lerstein ønsker nå at staten ser på hvilke ressurser som settes av til innkrevingen.

(©NTB)


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også:

annonse

Annonse