A soldier from the Syrian government forces flashes the "V" for victory sign in the eastern Syrian city of Deir Ezzor during an operation against Islamic State (IS) group jihadists on November 2, 2017. Syria's army and allied forces have taken full control of the eastern city of Deir Ezzor from the Islamic State group, Syrian state television said. / AFP PHOTO / STRINGER
Del saken
  •  
  •  
  •  

Den syriske hæren har torsdag tatt kontroll over Albu Kamal, som var den siste IS-kontrollerte byen i Syria, ifølge statlige syriske medier og eksilgruppa SOHR.

annonse

Annonse

Ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) tok regjeringsstyrkene og deres allierte seg inn i Albu Kamal, nær grensa til Irak, etter at de gjenværende IS-krigerne trakk seg ut av byen.

Det statlige nyhetsbyrået SANA videreformidler en uttalelse der det heter at de væpnede styrkene og deres allierte har frigjort byen.

annonse

Annonse

Syriske styrker rykket sent onsdag inn i Albu Kamal, opplyste flere medier og SOHR.

annonse

Annonse

– Det er kraftige kamper sør og vest i byen etter at regjeringsstyrker og deres allierte rykket inn og klarte å ta kontroll over deler av byen, opplyste SOHR. Også det statlige nyhetsbyrået SANA meldte om kraftige kamper i byen.

Albu Kamal ligger nær grensa mot Irak i provinsen Deir al-Zor, hvor det er store oljeforekomster. Syriske regjeringsstyrker og allierte militsgrupper har i flere uker rykket nærmere byen, med støtte fra russiske kampfly. En kilde i en av militsgruppene sa at den libanesiske Hizbollah-militsen onsdag nådde fram til utkanten av byen.

(©NTB)


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også:

annonse

Annonse