Greenpeace activists put up mock "doomsday clocks" which symbolise their "Time's Up, Save the Climate" warning, during a protest outside the government headquarters in Hong Kong February 2, 2007. The Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) will release a long-awaited report assessing the human link to pollution, global warming and climate change in Paris on Friday. A draft of the report, which draws on research by 2,500 scientists from more than 130 countries, projects a big rise in temperatures this century and warns of more heatwaves, floods, droughts and rising sea levels linked to greenhouses gases released mainly by the use of fossil fuels. REUTERS/Bobby Yip (CHINA)
Del saken
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  

Jeg er fullstendig enig i at klimaet endrer seg, som det alltid har gjort, men jeg vil derimot ikke si meg sikker på om mennesket har en innvirkning i dette. Hadde du spurt meg for noen år siden, da ville jeg nok sagt meg enig. Nå derimot, nå har jeg lest meg mer inn i saken.

Om klimaendringene vi nå opplever er grunnet menneskets Co2 utslipp, eller klodens naturlige endring, det er jeg ikke kompetent nok i faget til å komme med en konklusjon på. Og det samme gjelder trolig deg. Det vi i hvert fall kan si med sikkerhet er at prediksjonene om den globale oppvarmingens effekt, ikke har blitt oppfylt.

Vi må være forsiktige med tanker og ideer om verdens undergang. Enkelte bruker dette som verste type skremselspropaganda for å presse igjennom sin agenda. En agenda som krever mer av dine penger til miljøorganisasjoner, politikere, staten og forskere som vil beholde sin jobb. For det er de som får mest ut av dette. De, inkludert mediene som tjener enorme summer på det massive hysteriet rundt temaet. Det samme gjelder også presidentkandidater som trenger en kampsak å presse seg frem til Det hvite hus.

Vi vet ikke med 100 % sikkerhet hva som er årsaken bak klimaendringene. Skal vi fortsatt ofre hele vår økonomi på noe som kan skje, slik som Miljøpartiet De Grønne vil? Eller burde vi heller bruke de ressursene på å sikre oss mot hva vi vet med sikkerhet er en trussel mot folket i vårt samfunn?

Hva du bruker dine penger på har jeg ingenting med, så om du vil donere frivillig til en miljø-organisasjon så er det ingen som skal stoppe deg. Problemet mitt er når du stemmer inn politikere som tvinger meg til å gjøre det samme.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]