Amerikansk general advarer britene mot videre nedrustning

General Ben Hodges , USA. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

General Ben Hodges, som leder den amerikanske hæren i Europa, advarer Storbritannia mot nedrustning. Generalen sier til BBC at Storbritannia er en av lederne i NATO, men at han ikke ser hvordan britene skal kunne møte sine internasjonale forpliktelser dersom militæret blir enda mindre omfattende. Hodges frykter Storbritannia skal ende opp som en annenrangs militærmakt.

– Storbritannia er ledende i alliansen og dersom de ikke kan takle dette nivået på forpliktelser som det oppfyller for øyeblikket, da tror jeg Storbritannia risikere å havne i en annen kategori, sier general Hodges.

Samtidig presiserer Hodges at britisk nedrustning bidrar til at presset på andre NATO-land på å bruke mer penger svekkes, i en tid der det er viktig for USA at europeerne tar mer ansvar for sin egen sikkerhet.


Publisert: nov 10, 2017 @ 5:43 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.