Commanding General Ben Hodges, United States Army Europe (USAREUR) attends a press conference at the headquarter of the military air base in Papa, Hungary on February 26, 2015. Between 22 February and 3 March, more than 750 Hungarian and American troops are participating in a joint tactical-level exercise, which is combined with airdrop operations and live firing. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

General Ben Hodges, som leder den amerikanske hæren i Europa, advarer Storbritannia mot nedrustning. Generalen sier til BBC at Storbritannia er en av lederne i NATO, men at han ikke ser hvordan britene skal kunne møte sine internasjonale forpliktelser dersom militæret blir enda mindre omfattende. Hodges frykter Storbritannia skal ende opp som en annenrangs militærmakt.

– Storbritannia er ledende i alliansen og dersom de ikke kan takle dette nivået på forpliktelser som det oppfyller for øyeblikket, da tror jeg Storbritannia risikere å havne i en annen kategori, sier general Hodges.

Samtidig presiserer Hodges at britisk nedrustning bidrar til at presset på andre NATO-land på å bruke mer penger svekkes, i en tid der det er viktig for USA at europeerne tar mer ansvar for sin egen sikkerhet.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]