REUTERS/Stringer
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Et ukjent antall opprørere fra den militante islamistgruppa al-Shabaab skal være drept i et amerikansk droneangrep i Somalia.

Droneangrepet fant sted torsdag kveld og var rettet mot et al-Shabaab-mål rundt 160 kilometer vest for Somalias hovedstad Mogadishu, opplyser USAs Afrika-kommando, som har sitt hovedkvarter i Stuttgart i Tyskland.

Ifølge en kunngjøring ble «flere militante» drept i angrepet, og det hevdes videre at det ikke befant seg sivile i nærheten av målet for angrepet. Ytterligere detaljer er ikke kjent.

USA har gjennomført 22 angrep mot antatte al-Shabaab- og IS-mål i Somalia i år og understreker at disse angrepene skjer i samarbeid med landets regjering. Den ledes nå av den norsk-somaliske statsministeren Hassan Ali Khaire.

Al-Shabaab anklages blant annet for å ha stått bak lastebilbomben som krevde over 350 liv i Mogadishu 14. oktober.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]