Foto: Bax Lindhardt / NTB scanpix / TT
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

I et brev til statsminister Erna Solberg (H) ber FNs høykommissær for flyktninger Norge om å ta imot langt flere kvoteflyktninger enn dagens planer. 

I sitt forslag til statsbudsjett for 2018 har regjeringen lagt opp til å ta imot 1.120 kvoteflyktninger neste år. Både i 2017 og i 2016 har dette tallet vært på 3.000.

FNs høykommissær for flyktninger, Filippo Grandi, mener Norge burde opprettholdt tallet på rundt 3000 – og håper samtidig regjeringen på sikt vil ta inn 5.000 kvoteflyktninger i året, melder VG.

Grandi roser samtidig Norges innsats.

– Vi setter pris på den viktige milepælen Norge passerte ved å omplassere 3.120 flyktninger i 2017. Dette sender et kraftig budskap om solidaritet til de landene som har tatt imot flest flyktninger, og motiverer dem til å fortsette å holde grensene sine åpne og gi beskyttelse til de som flykter fra konflikt og forfølgelse, skriver Grandi.

Statssekretær Sigbjørn Aanes (H) ved Statsministerens kontor sier at Norge nå må bruke innsatsen og ressursene på å integrere de som har kommet til landet.

– Fra 2014 til september 2017 har Norge gitt opphold til over 10.000 overføringsflyktninger og er med det landet i verden som tar imot flest overføringsflyktninger i forhold til folketallet, sier han.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]