
– Han har fått forbud mot å reise tilbake til Libanon inntil nå, sa Hizbollah-lederen Hassan Nasrallah i en TV-sendt tale fredag.
Han hevdet også at Saudi-Arabia har oppfordret Israel til å angripe Libanon.
Hariri trakk seg overraskende som statsminister i en tale han holdt i helgen mens han var på besøk i Saudi-Arabia. Så langt har han ikke kommet tilbake til hjemlandet.
De uvanlige omstendighetene rundt avgangen har ført til spekulasjoner om at Hariri ble presset til å gå av og at han holdes i husarrest i Saudi-Arabia.
Flere libanesiske kilder med nære forbindelser til Hariri, har sagt til nyhetsbyrået Reuters at Saudi-Arabia beordret ham til å trekke seg og har begrenset bevegelsesfriheten hans.
Libanons president Michel Aoun har gitt klart uttrykk for at det må bringes klarhet i omstendighetene rundt Hariris avgang, ifølge nyhetsbyrået NNA.
Saudiarabiske myndigheter har imidlertid avvist anklagene. Og Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian har sagt han har inntrykk av at Hariri er fri til å dra hvor han vil.
Frankrikes president Emmanuel Macron dro på et overraskende besøk til Saudi-Arabia tidligere denne uken.
Den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen omfatter både en stor militsstyrke og politikere som deltar i Libanons samlingsregjering.
Bevegelsen har nære bånd til Iran, som har et svært spent forhold til Saudi-Arabia. De to regionale stormaktene støtter hver sin side i Syria-krigen, som har kostet flere hundre tusen mennesker livet.
En saudiarabisk minister anklaget nylig regjeringen i Beirut for å ha kommet med en «krigserklæring» mot Saudi-Arabia som følge av «Hizbollahs aggresjon».
Saudi-Arabia, Bahrain og Kuwait har gitt alle sine borgere i Libanon ordre om å reise hjem. Dette har skapt bekymring for at den spente situasjonen rundt landet innerst i Middelhavet kan forverres ytterligere.
FNs generalsekretær António Guterres advarte fredag om at en ny væpnet konflikt i Libanon vil få fryktelige konsekvenser.
NTB-AFP-AP
(©NTB)