Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Christine Meyer har ikke trukket seg som SSB-sjef, og finansminister Siv Jensen (Frp) avviser at  fredagens planlagte møte var ment å være et oppsigelsesmøte.

– Påstanden om at dette var et oppsigelsesmøte, er gal, heter det i en uttalelse fra Finansdepartementet fredag.

Departementet beskriver det planlagte møtet – som for øvrig ble avlyst – som en del av dialogen mellom etat og departement.

Avviser

Flere medier meldte torsdag at Meyer var ferdig i jobben, og at dette ville bli kunngjort fredag. Men på trappa utenfor Finansdepartementet fredag formiddag ble dette kontant avvist av hovedpersonen selv.

– I dag fikk jeg invitasjon til et nytt møte. Samtidig har jeg lest i mediene at jeg skulle trekke meg. Jeg har ikke levert noen oppsigelse, og jeg har ikke mottatt noe varsel om oppsigelse, så jeg følte i dag behov for å ha med meg en rådgiver. Det ønsket ikke finansministeren. Derfor ble det ikke noe møte, sa Meyer.

Jensen sa nei

SSB-sjefen ville ikke møte finansministeren uten at advokat Dag Steinfeld var til stede. Men dette var uaktuelt for finansministeren.

– Meyer står fritt til å ha med seg rådgivere fra SSB inn i et møte med finansministeren. Meyer ønsket derimot å ha med seg en ekstern advokat. Temaet for møtet gjorde at dette ikke var naturlig, opplyser Finansdepartementet.

Meyer og Steinfeld var i Finansdepartementet i om lag en time før de kom ut og møtte pressen.

– Vi har sittet i møter med den administrative ledelsen i departementet, sa Steinfeld etterpå.

På spørsmål om Meyer fortsatt er SSB-sjef, svarte han følgende:

– Til de grader.

Skriftlig tilbakemelding

Spørsmålet om Meyer nå lever på lånt tid som SSB-sjef vil naturlig nok bli reist. Det er tillyst allmøter i Statistisk sentralbyrå fredag, før Meyer selv vil møte pressen.

Også finansminister Siv Jensen vil møte pressen senere i dag.

– Tilbakemeldingene finansministeren hadde planlagt å gi i møtet, vil bli meddelt Meyer skriftlig, heter det i uttalelsen fra Finansdepartementet.

Det har stormet rundt SSB de siste ukene i forbindelse med at Meyer har rullet ut et omstridt omleggingsprosjekt i det statlige statistikkbyrået.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]