(FILES) This file photo taken on October 17, 2017 shows Far-right Front National (FN) party leader Marine Le Pen holding her mobile phone as she attends a session of questions to the government at the French National Assembly in Paris. Following a a judicial request, the French National Assembly decided on November 8, 2017 to lift the parliamentary immunity of Far-right leader and MP Marine Le Pen, who had posted on Twitter photos of a victim of the Islamic State group. / AFP PHOTO / Patrick KOVARIK
Del saken
 • 466
 •  
 •  
 •  
 •  

Marine Le Pen er fratatt sin rettslige immunitet som fransk folkevalgt av den franske nasjonalforsamlingen og risikerer nå å bli rettsforfulgt for å ha publisert flere bilder av IS-overgrep, skriver AFP, gjengitt av ABC Nyheter. Nå kan hun straffes for å ha dokumentert grusomhetene til Den islamske staten gjennom å legge bilder av deres overgrep ut på twitter.

Ett av bildene viste den amerikanske journalisten James Foley som ble halshogd av IS. «Dette er Daesh», skrev hun under bildene. Daesh er det arabiske akronymet for IS. Familien til James Foley reagerte negativt, noe som førte til at Le Pen fjernet bildene igjen.

Saken er blitt etterforsket av fransk politi, men Le Pen er ikke blitt siktet ettersom hun som folkevalgt politiker har vært skjermet fra rettsforfølgelse. Nå risikerer hun i verste fall en siktelse som kan gi henne opptil tre års fengsel for å ha dokumentet grusomhetene gjennom bilder, skiver AFP.

Årsaken til at Marine Le Pen valgte å bevise hvor grusom Den islamske staten er, var at en fransk journalist sammenlignet hennes parti med den islamske staten, skriver New York Times.

Målet var å protestere mot den “ekstreme parallellen” som ble trukket mellom den militante gruppen og hennes parti, skriver den amerikanske avisen. “Formidling av voldelige bilder” er en forbrytelse i Frankrike, og straffesmed inntil tre år i fengsel.

«Du stiller sterkere ved å være en jihadist som kommer fra Syria enn en leder som fordømmer forbrytelsene til ISIS: Det er mindre risikabelt fra et rettslig synspunkt,” skrev Le Pen på Twitter onsdag.

 

 

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 466
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]