Ståle Solbakken Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Jeg ser du donerer overskuddet fra din nye bok til Dansk Flyktningehjelp. Dette får du kritikk for av politikeren Kenneth Kristensen Berth i Dansk Folkeparti. Din respons til det er at «vi skal stå imot de holdningene».

I forordet i boken tar du et oppgjør med skandinaviske politikere i innvandringsdebatten:

«Politikerne vender det blinde øyet til problemene. Jeg forstår ikke at de kan.»

På spørsmål om hvorfor du gir disse pengene til unge enslige flyktninger som kommer til Danmark, så svarer du:

«– Det syns jeg var passende. Det kombinerer fint med det jeg driver med. Det er kanskje den fineste måten å integrere unge barn på, enten de er flyktninger eller andre. Det gjelder å få dem inn i et godt sosialt miljø.»

Akkurat.

Så du syns det er passende å belønne de som har ressurser og muligheter til å flykte til et land hvor det fins sosiale goder? Hva syns du er passende for alle de som blir igjen da?

Hva syns du er passende for de som er syke og gamle, de som er uføre eller fattige? Syns du det er passende at de må bli igjen i det krigsherjede landet det måtte være snakk om?

Hva slags godt sosialt miljø har du å tilby alle de barna som ikke får mulighet til å komme til et skandinavisk land, fordi de har foreldre som enten er for fattige, eller rett og slett ikke ønsker å begå en kriminell handling ved å bruke en menneskesmugler for å få barna deres sendt til Danmark?

Har det noen gang slått deg at det du og dine likesinnede driver med, er å støtte opp under noen få som skal få både gull og grønne skoger, mens den store massen ikke skal få noe?

En annen ting du ikke tenker på, er den mengden med fattige barn som allerede bor i Danmark. Ved utgangen av 2016 var mer enn 62000 barn i Danmark under fattigdomsgrensen, som beregnes utifra de foreldre som tjener under halvparten av gjennomsnittslønnen i landet. Dette tallet er økende. Flere av disse barna er innvandrere. Kanskje greit å sørge for at både etniske barn og innvandrerbarn som allerede er danske statsborgere har det greit først?

Du har et navn å selge, og en bok å tjene penger på, det minner lite om ekte humanisme og engasjement. For sannheten er Herr Solbakken, at du i 2014 hadde en netto formue på 16 millioner kroner. Hva med å gi bort formuen din til flyktningehjelpen istedet for? Da ville du virkelig vise at engasjementet ditt er ektefølt.

 

(Teksten er et utdrag fra en tekst som tidligere ble publisert på Johns hjørne.)

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]