Vietnam's President Tran Dai Quang (R) welcomes Russia's President Vladimir Putin at the APEC Business Advisory Council dialogue during the Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) leaders' summit in the central Vietnamese city of Danang on November 10, 2017. World leaders and senior business figures are gathering in the Vietnamese city of Danang this week for the annual 21-member APEC summit. / AFP PHOTO / POOL / JORGE SILVA
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

I et innlegg i Bloomberg hyller Russlands president, Vladimir Putin, det økonomiske forumet Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC). Han understreker at Russland er en del av Asia-Stillehavsregionen og at landet er en viktig stakeholder i å skape en vellykket økonomisk utvikling i regionen. Han går aktivt inn for å opprette et frihandelsområde i Asia for å nå dette målet.

Putin skriver at den økonomiske utviklingen av Russlands mest østlige provinser er en ”nasjonal prioritet” for landet i det 21. århundret. Han ønsker å utnytte østprovinsenes fulle økonomiske potensial ved å legge til rette for avansert vekst i regionen gjennom et dypere økonomisk samarbeid med andre land i Asia: ”Stor skala utvikling av naturresurser og oppretting avanserte høyteknologiske industrier, samt å investere i menneskelig kapital, utdanning og helsevesen, og danne konkurransedyktige forskningssentre,” står på ønskelisten til Putin. Presidenten kommer med en rekke konkrete forslag om hvordan Russland ønsker å oppnå disse målene i samarbeid med landets partnere i APEC.

Putin sier at Russland planlegger å holde dype diskusjoner om disse temaene på det 25. APEC Economic Leaders’ Meeting denne uken. Han virker selvsikker på å kunne oppnå disse målene: ”Jeg er sikker på at, ved å jobbe sammen, vil vi finne løsninger på utfordringene om å skape en jevn, balansert og harmonisk vekst i vår delte region og sikre velstanden. Russland er klar for et slikt samarbeid,” konkluderer presidenten.

 

Les mer:

Bloomberg. Russia’s Role in Securing Asia’s Prosperity, 8. november 2017.

 

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]