SSB-sjef Christine Meyer og hennes advokat Dag Steinfeld forlater Finansdepartementet fredag etter at et planlagt møte med finansminister Siv Jensen ble avlyst. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Det er ikke avtalt noe nytt møte mellom SSB-sjef Christine Meyer og finansminister Siv Jensen, opplyser Finansdepartementet til NTB.

annonse

Annonse

Partene i SSB-konflikten er svært ordknappe overfor NTB lørdag. VG skrev fredag kveld at Meyer satt i forhandlinger med sine arbeidsgivere om betingelsene for å gå av som direktør i Statistisk sentralbyrå (SSB). Meyer skal ifølge avisen være enig med departementet om at hun skal fratre så fort som mulig, men partene skal ikke være enige om omstendighetene rundt avgangen.

SSB-sjefen skulle etter planen møte Jensen fredag, men møtet ble avlyst fordi Meyer hadde med seg sin advokat Dag Steinfeld. Under en pressekonferanse fredag ga hun uttrykk for at hun blir værende i byrået inntil videre.

annonse

Annonse

– Jeg mener det ikke er grunnlag for å si meg opp, og det er der saken står, sa Meyer.

annonse

Annonse

Konflikten kommer i kjølvannet av en omorganisering av SSB. Striden står til dels om prioriteringer mellom ulike fagmiljøer og er dels knyttet til Meyers uttalelser om sitt personlige syn på innvandring, som har skapt bekymring hos Frp, og flere har satt spørsmålstegn ved hennes objektivitet og integritet.

Etter det VG kjenner til, fortsetter Meyer og hennes advokat forhandlingene gjennom helgen. Målet er å komme fram til en avtale innen mandag.

(©NTB)


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også:

annonse

Annonse