Oslo 20160511. Heidi Greni (Sp) kommenterer integreringsmeldingen i stortinget onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Innvandringspolitisk talsperson i Senterpartiet, Heidi Greni, sier partiet er innstilt på å endre praksisen knyttet til enslige mindreårige asylsøkere.

Samtidig bekrefter hun overfor Klassekampen at partiet ikke kommer til å snu i spørsmålet om midlertidig returstans.

– Signalet ved en midlertidig stans er en vesentlig utfordring i det her. Vi vil ikke være med på å bidra til at flere unge, som kanskje ikke har grunnlag for opphold, blir sendt på en unødvendig farefull ferd, sier hun.

Ifølge avisen åpner Greni derimot for å se på både gjeninnføringen av rimelighetsvilkåret, som Sp-nestleder Anne Beathe Tvinnereim tok til orde for fredag, og å vedta Aps forslag om sårbarhetskriterier.

Partiets medlem i helse- og omsorgskomiteen, Kjersti Toppe, ønsker å støtte Venstres forslag om umiddelbar stans i tvangsretur for asylsøkere som var barn da de kom til Norge. Stortinget skal stemme over forslaget tirsdag.

– Forslaget fra Venstre avgrenser det til å handle om disse ungdommene som var barn da de kom til Norge. Vi har en for streng praksis overfor disse ungdommene. Den er blant de strengeste i Europa, og den klarer ikke jeg å akseptere, sier hun.

Toppe legger til at hun føler seg trygg på at partiet vil gå inn for ordninger som vil få ned midlertidigheten.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]