Refugees protest outside the German embassy in Athens under pouring rain, on November 8, 2017, to demand a faster family reunification process in Germany. Refugees are on hunger strike in Athens since November 1, to highlight the plight of 2,000 people waiting for at least six months to be allowed to rejoin families, mainly in Germany. / AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Rundt 150 personer har samlet seg i protest utenfor Tysklands ambassade i Athen i Hellas. Det er både asylsøkere og aktivister blant de fremmøtte, og de ber Angela Merkel om å åpne grensene og tillate at flere migranter får en mulighet til å reise fra Hellas til Tyskland. Dette melder Die Welt.

Demonstrasjonen skal i all hovedsak dreie seg om familiegjenforening. Dette er et betent stridstema mellom Merkels parti, CDU, og de Grønne, som ønsker en mer liberal linje. Uenigheten hardt ført til at Jamaica-forhandlingene har stoppet opp.

Demonstrantene krever av tyske og greske myndigheter at de kan få reise videre mot Tyskland og hevder at den påkrevde ventetiden er over. En syrer på 33 år sier:

– Vi har alle nødvendige papirer, men vi har ventet i over et år.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]