Hundrevis protesterer i Athen: «Mamma Merkel, åpne dørene»

Migranter demonstrerte utenfor den tyske ambassaden i Hellas, 8. november 2017. AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI

Rundt 150 personer har samlet seg i protest utenfor Tysklands ambassade i Athen i Hellas. Det er både asylsøkere og aktivister blant de fremmøtte, og de ber Angela Merkel om å åpne grensene og tillate at flere migranter får en mulighet til å reise fra Hellas til Tyskland. Dette melder Die Welt.

Demonstrasjonen skal i all hovedsak dreie seg om familiegjenforening. Dette er et betent stridstema mellom Merkels parti, CDU, og de Grønne, som ønsker en mer liberal linje. Uenigheten hardt ført til at Jamaica-forhandlingene har stoppet opp.

Demonstrantene krever av tyske og greske myndigheter at de kan få reise videre mot Tyskland og hevder at den påkrevde ventetiden er over. En syrer på 33 år sier:

– Vi har alle nødvendige papirer, men vi har ventet i over et år.


Publisert: nov 11, 2017 @ 3:45 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.