Libanons president krever svar fra Saudi-Arabia

Libanons president Michel Aoun (til venstre) møtte fredag Saudia-Arabias chargé d'affaires Walid al-Bukha. Spenningsnivået mellom de to landene har økt kraftig den siste tiden, og libanesiske myndigheter vil vite hvorfor statsminister Saad Hariri ikke vender tilbake fra en reise til Saudi-Arabia. Foto: Dalati Nohra / AP / NTB scanpix

Statsminister Saad Hariri Hariri trakk seg overraskende i en tale han holdt forrige helg mens han var på besøk i Saudi-Arabia. Så langt har han ikke kommet tilbake til hjemlandet, og lederen for den libanesiske Hizbollah-bevegelsen, Hassan Nasrallah, hevdet fredag at Hariri holdes fanget.

Libanons president Michel Aoun ba lørdag Saudi-Arabia om å klargjøre hvorfor Hariri ikke har vendt tilbake.

– Uklarheten omkring Hariri gjør at alt han sier eller gjør ikke gjenspeiler sannheten, sa Aoun, og antydet dermed at han ikke nødvendigvis godtar statsministerens avgang.

Spenningsnivået mellom myndighetene i Beirut og Saudi-Arabia har steget kraftig den siste tiden, og mange frykter krig. Saudi-Arabia og flere andre land i regionen har bedt sine borgere forlate Libanon.

Libanesiske tjenestemenn har bedt innstendig om å få Hariri hjem fra Saudi-Arabia, etter ryktene om at han holdes tilbake mot sin vilje. Saudiarabiske myndigheter har sagt at tiltakene de har innført mot Libanon er svar på den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen støtte til houthiopprørerne i Jemen. Houthiene kjemper mot styrker som støttes av Saudi-Arabia.

Hizbollah deltar i den libanesiske koalisjonsregjeringen som Hariri var leder for.

NTB-AP

(©NTB)


Publisert: nov 11, 2017 @ 4:51 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.