In this photo released by the Lebanese Government, Lebanese President Michel Aoun, left, meets with Walid al-Bukha, the Saudi charge d'affaires in Lebanon, at the Presidential Palace in Baabda, east of Beirut, Lebanon, Friday, Nov. 10, 2017. A senior Lebanese official said Aoun has formally told al-Bukha, that the way Prime Minister Saad Hariri resigned -- in a televised statement from Riyadh -- is "unacceptable" and requested his return to the country. (Dalati Nohra/Lebanese Government via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Statsminister Saad Hariri Hariri trakk seg overraskende i en tale han holdt forrige helg mens han var på besøk i Saudi-Arabia. Så langt har han ikke kommet tilbake til hjemlandet, og lederen for den libanesiske Hizbollah-bevegelsen, Hassan Nasrallah, hevdet fredag at Hariri holdes fanget.

Libanons president Michel Aoun ba lørdag Saudi-Arabia om å klargjøre hvorfor Hariri ikke har vendt tilbake.

– Uklarheten omkring Hariri gjør at alt han sier eller gjør ikke gjenspeiler sannheten, sa Aoun, og antydet dermed at han ikke nødvendigvis godtar statsministerens avgang.

Spenningsnivået mellom myndighetene i Beirut og Saudi-Arabia har steget kraftig den siste tiden, og mange frykter krig. Saudi-Arabia og flere andre land i regionen har bedt sine borgere forlate Libanon.

Libanesiske tjenestemenn har bedt innstendig om å få Hariri hjem fra Saudi-Arabia, etter ryktene om at han holdes tilbake mot sin vilje. Saudiarabiske myndigheter har sagt at tiltakene de har innført mot Libanon er svar på den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen støtte til houthiopprørerne i Jemen. Houthiene kjemper mot styrker som støttes av Saudi-Arabia.

Hizbollah deltar i den libanesiske koalisjonsregjeringen som Hariri var leder for.

NTB-AP

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]