Del saken
 • 778
 •  
 •  
 •  
 •  

Ismail A. Hussein kom til Norge som enslig mindreårig asylsøker fra Somalia og har engasjert seg i AUF og skrevet kronikker, blant annet i Aftenposten. I går skrev han i en kommentar på Facebook at Resett er en rasistisk blogg og kommer med påstander om at vår redaktør Helge Lurås står for en assimileringsideologi som har ødelagt mange liv i historiens løp. Han skriver dessuten at Shurika Hansen agerer som nyttig idiot for Resett og kaller henne “slaverinne”.

Resett har henvendt seg til Hussein for å få ham til å utdype hva han legger i sine anklager om Resett og Shurika Hansen. Slik kommenterer han sine egne påstander:

– Shurika Hansen og Helge Lurås tar til orde for assimilering av nordmenn med utenlandsk bakgrunn. Hvis du gjør litt research, så vil du selv se de brutale konsekvensene assimilering av alle slag har forårsaket i store deler av verden. Det var assimileringspolitikk som tok samiske barn fra deres familier og plasserte dem på internatskoler. Det var assimileringspolitikk som tvang flere tusen norske samer til å bli kristne på bekostning av deres historiske tradisjoner. Når samer ble tvunget til å gi avkall på sin tro, så var det et brudd på religionsfriheten. Når barna deres ble tatt fra dem var det et brudd på deres frihet og foreldreretten, sier Hussein.

Hussein presiserer at om man forfekter assimilering, så forfekter man rasisme.

– Det er en klar sammenheng mellom rasisme og assimilering nettopp fordi man er imot at mennesker skal kunne benytte seg av sine grunnleggende rettigheter; retten til å tro hva man vil, kle seg slik man ønsker, gjøre som man vil så lenge man respekterer andres grenser og frihet. Aldri i historien har man lyktes med en assimileringspolitikk uten å måtte undertrykke mennesker. Med undertrykkelse kommer også rasisme, for rasistiske handlinger er det som må til for å frata folk deres frihet. Når Helge Lurås fremmer assimilering så fremmer han også rasisme, selv om han ikke er klar over det selv.

Hussein kommer videre med et stikk til redaksjonen i Resett for det han anser for å være mangelfull moderering av kommentarfelt.

– Resett er en nettside som slipper til rasistiske stemmer som vil bekjempe eller stoppe islam og muslimenes religiøse utøvelse. Kommentarfeltene er fulle av hatefulle ytringer som ikke fjernes, sier Hussein.

Om sitt utfall mot Shurika Hansen og betegnelsen av henne som en “slaverinne”, sier Hussein følgende:

– Ordet “slaverinne” har flere betydninger og i dette tilfellet beskriver det en som utfører “ensformig arbeid”, og Shurika støtter helhjertet en farlig ideologi, nemlig assimilering. Derfor kalte jeg henne en slaverinne fordi det reflekterer det ensformige arbeidet hennes for assimilering av nordmenn med minoritetsbakgrunn.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 778
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]