Foto: Jorge Silva/Pool Photo via AP
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Russlands og USAs utenriksministere holdt et kort møte i Vietnam lørdag morgen. Donald Trump og Vladimir Putin hilste da det skulle tas «familiebilde».

Sergej Lavrov og Rex Tillerson møttes i Da Nang i forbindelse med APEC-toppmøtet som pågår i byen. De to møttes på hotellet Furama, melder nyhetsbyrået Tass.

Det var allerede i forkant av toppmøtet for land i Asia og Stillehavsregionen snakk om at de to utenriksministrene skulle treffes mens de var i Vietnam. En stund så det også ut til at det kunne bli et møte mellom presidentene Vladimir Putin og Donald Trump, men dette ble avvist av Det hvite hus fredag. Det ble likevel tid til å utveksle noen ord og et håndtrykk da det ble tatt gruppebilde – det såkalte familiebildet – av deltakerne på toppmøtet.

Trump og Putin ble også enige om en felles uttalelse om Syria, ifølge russiske myndigheter. Presidentene lover å fortsette kampen mot ekstremistgruppa IS, men er samtidig enige om at det ikke finnes noen militær løsning på Syria-konflikten.

Både USA og Russland har luftstyrker i Syria. Mens Russland støtter de syriske regjeringsstyrkene, støtter USA ulike opprørsgrupper. Begge stormaktene deltar imidlertid i kampen mot IS.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]