Demonstrators burn flares and wave Polish flags during the annual march to commemorate Poland's National Independence Day in Warsaw, Poland, Saturday, Nov. 11, 2017. Thousands of nationalists marched in Warsaw on Poland’s Independence Day holiday, taking part in an event that was organized by far-right groups. (AP Photo/Czarek Sokolowski)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tusenvis av nasjonalister og høyreradikale marsjerte og ropte slagord som «gud, ære og fedreland» i Warszawa på den polske uavhengighetsdagen lørdag.

Det var også antifascistiske motdemonstrasjoner i byen.

Omkring 6.000 politifolk var utplassert i den polske hovedstaden for å holde oppsikt med de årlige demonstrasjonene, melder det polske nyhetsbyrået PAP.

Dagen ble også markert av polske politikere, med kransenedleggelser og minneseremonier for landets falne soldater. President Andrzej Duda la ned krans på Den ukjente soldats grav. EUs president Donald Tusk, som var president i Polen fram til 2014, deltok også i seremonien.

– Ingen polsk politiker har eller vil noen gang ha monopol på patriotisme, sa Tusk i sin tale.

Uavhengighetsdagen markerer i år at det er 99 år siden Polen fikk sin uavhengighet etter å ha vært delt mellom Preussen, Østerrike-Ungarn og Russland i over 100 år.

NTB-DPA

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]