USA og Sør-Korea i gang med marineøvelse

USS Ronald Reagan er ett av de tre hangarskipene som deltar i fellesøvelsen. Arkivfoto: Jo Jung-ho / Yonhap / AP / NTB scanpix

USA og Sør-Korea er i gang med sin felles marineøvelse der blant annet tre hangarskip deltar.

Den fire dager lange øvelsen som startet utenfor Sør-Korea lørdag, er ment å sende et tydelig signal til myndighetene i Nord-Korea. Sikkerhetssituasjonen på Koreahalvøya har vært et viktig tema under Donald Trumps rundreise i Asia. Temaet var nærmest altoverskyggende da den amerikanske presidenten tilbrakte et hektisk døgn i Sør-Korea.

Hangarskipene Ronald Reagan, Theodore Roosevelt og Nimitz og en rekke støtteskip skal i tur og orden seile inn i øvelsesområdet og kommer trolig til å være samlet først på mandag. Elleve skip i antimissilvåpenet Aegis skal også delta. Det samme skal sju skip fra Sør-Koreas marine, inkludert to Aegis-skip.

Målet med øvelsen er å styrke luftforsvarsevnen og muligheten for felles operasjoner. I tillegg ønsker landene å vise fram «en sterk vilje og tydelig militær evne til å slå ned på enhver provokasjon fra Nord-Korea (…) i en eventuell krise», opplyser det sørkoreanske forsvaret.

Det er ti år siden sist tre amerikanske hangarskip øvde sammen. Også den gangen var det i det vestlige Stillehavet, nærmere bestemt i farvannet rundet den amerikanske øya Guam.

(©NTB)


Publisert: nov 11, 2017 @ 10:03 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.