German Chancellor Angela Merkel passes by Alice Weidel, left, and Alexander Gauland, parliamentary faction leaders of the Alternative for Germany, AfD, during the first meeting of the German parliament after the election in Berlin, Germany, Tuesday, Oct. 24, 2017. (AP Photo/Ferdinand Ostrop)
Del saken
 • 110
 •  
 •  
 •  
 •  

Etter at Syria torsdag erklærte seier over Den islamske staten og president Bashar al-Assad oppfordret flyktninger til å vende hjem, vil det tyske partiet Alternativ for Tyskland (AfD) nå repatriere en halv million syriske flyktninger som i dag oppholder seg i Tyskland, melder telegrambyrået Reuters.

Alternativ for Tyskland er det tredje største partiet i det tyske parlamentet, Bundestag, men Reuters mener at forslaget har liten sannsynlighet for å få flertall. Blant annet fordi den tyske kansleren Angela Merkel, og hennes kristendemokratiske parti, hittil har nektet å samarbeide med det innvandringskritiske partiet.

I sitt forslag ber AfD den nye tyske regjeringen umiddelbart begynne å snakke med syriske myndigheter om en avtale for å repatriere flyktningene, skriver Reuters, som siteres av US News.

“Denne avtalen skal sikre at de returnerte vil bli aksepterte i Syria og bare innkvarteres i trygge områder,” skriver AfD i en uttalelse som legger til at regjeringen i Damaskus må garantere for at de ikke vil straffeforfølge syrere som rømte fra militærtjenesten.

AfD mener at syriske flyktningbarn som oppholder deg i Tyskland fra nå av bare skal undervises etter den syriske læreplanen, enten av syriske lærere som allerede er bosatt i Tyskland eller av lærere sendt av den syriske regjeringen til dette formålet.

Uttalelsen, undertegnet av de to partilederne Alexander Gauland og Alice Weidel, sier at den syriske regjeringen må samarbeide med Tyskland for å finansiere repatrieringen, som de mener bør være gratis for de enkelte flyktningene.

Tyskland grønne parti, Die Grünen, som forventes å bli med i Merkels nye konservative ledede koalisjon, sier ifølge Reuters at AfD-forslaget viser at partiet er “uansvarlig, umenneskelig og hjerteløst”.

Siden årets begynnelse har rundt 156 000 mennesker søkt asyl i Tyskland, over 25 prosent av dem fra Syria, noe som gjør dem til den største nasjonale gruppen, viser data fra det føderale innenriksdepartementet offentliggjort på torsdag.

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 110
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]