Oslo 20170519. Grøtt / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Politiets operasjonssentraler registrerte hele 809.893 oppdrag i 2016, en økning på over 30 prosent på ni år.

I 2007 hadde politiet 604.115 oppdrag, skriver Politiforum.

Oslo politidistrikt, som i 2016 ble slått sammen med Asker og Bærum, registrerte over 130.000 oppdrag i fjor. For ni år siden var tallet under 100.000.

Den samme trenden kan sees i landets øvrige politidistrikt. I Sørøst politidistrikt økte antallet registrerte oppdrag fra 111.603 i 2007 til 127.249 i 2016. I Øst økte oppdragsmengden fra 71.480 til 106.002 i samme periode.

Tross økte antall er det vanskelig å konkludere hvordan politiets oppdragsmengde og ulike typer oppdrag har endret seg i denne perioden.

– Det som kan forklare noe av økningen, er at vår registreringspraksis har endret seg. Vi loggfører flere oppdrag enn tidligere. For å konkludere om politiet har fått mer å gjøre eller om publikum har økt forventning til politiet, må vi se på flere indikatorer, sier Philip Tolloczko i Politidirektoratet.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]