Oslo 20171102. Illustrasjonbilde av jente som skriver på en iPhone mobil/smartphone. Modellklarert. Foto: Mia Oshiro Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dr. Jean Twenge har skrevet boken “iGen: Why Today’s Super-Connected Kids are Growing Up Less Rebellios, More Tolerant, Less Happy – and Completely Unprepared for Adulthood”. Ifølge Twenge forandrer teknologi barndommen fundamentalt. Barna Twenge sikter til er født på midten av 90-tallet og senere og det er et klart skille mellom disse barna og tidligere generasjoner, også millenniumsgenerasjonen.

Denne generasjonen skiller seg markant fra tidligere generasjoner i sine holdninger til religion, seksualitet og politikk. De er mer opptatt av trygghet, veldig fokusert på toleranse og har ingen tålmodighet med det de anser for å være ulikhet. De vokser dessuten opp tregere enn før. De er mindre sammen med venner og Twenge stiller spørsmål ved om det er årsaken til at man også ser en utbredelse av angst, depresjon og ensomhet uten sidestykke i tidligere generasjoner.

Steve Hilton, som selv har startet et IT-selskap i Silicon Valley, skriver i en kommentar for Fox News om Twenge og hennes funn, samt sine egne tanker om temaet. Han er tydelig på at teknologisk utvikling har sine definitive fordeler, men han tegner samtidig et dystert bilde av situasjonen for dagens ungdommer og deres familier. Han beskriver synet av en familie som sitter sammen, uten å egentlig være sammen, fordi alle er opptatt med hver sin skjerm. Dessuten bidrar smarttelefoner til en ond sirkel av varslinger, oppdateringer og selvdestruktiv sammenligning med venner og kjendiser, ifølge Hilton.

Han sammenligner smarttelefoner med røyking og konkluderer med at man rett og slett bør forby det. Barn bør ikke ha tilgang til internett uten tilsyn, mener han. Det er ingen grunn til at barn trenger smarttelefoner, skriver Hilton. Man bør dessuten kreve at alle produsenter sørger for at det vises en advarsel gjeldende mental helse med jevne mellomrom etter en viss mengde bruk, foreslår han. Videre mener han bør man forby smarttelefoner i det offentlige rom, blant annet for å hindre at folk blir påkjørt og man bør også beskatte bruk av smarttelefoner og bruke pengene på tiltak for mental helse.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]