Erdogan: – Den første tyrkiskproduserte bil til salgs i 2021

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i samtale med Elon Musk, adm. dir i Tesla and SpaceX, før møtet i Ankara, Tyrkia, 8. november 2017. Erdogan ga ikke umiddelbart detaljer fra møtet, men kom etter få dager med nyheten om den planlagte produksjonen av en ny tyrkiskprodusert bil, etter Erdogans initiativ. (Pool Photo via AP)

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdoğan annonserte torsdag at den første hjemlige heltyrkiske bilen er under planlegging, melder den regjeringsvennlige tyrkiske avisen Daily Sabah. Fem navngitte firmaer skal ta del i planlegging og produksjon av bilen, som foreløpig ikke har noe navn.

I Erdogans presentasjonstale, som ble holdt i presidentpalasset i Ankara, sa han at prototypen skal være ferdig i 2019, og at den er planlagt ferdig for salg i begynnelsen av 2021. Tilstede på møtet var også statsminister Binali Yıldırım, ministeren for vitenskap, industri og teknologi Faruk Özlü, og flere aktører fra bilbransjen.

Erdogan understreket at prosjektet har hans fulle støtte og at han vil følge prosessen nøye.

– Jeg kan si med en gang at jeg vil eie den første bilen, under forutsetning av at jeg kan betale for den første bilen på markedet, sa han.

Initiativet til bilprosjektet kom etter gjentakende påtrykk fra Erdogan gjennom ministeriet for vitenskap, industri og teknologi.

– Ingen trenger å tvile på at vi skal lage Tyrkias første bil, gjennom det beste designet, den beste teknologien, både for landet vårt og for verden, sa Erdogan.

Han sa videre at det en skam for Tyrkia at landet har blitt hengende etter i arbeidet med å konstruere en tyrkisk bil.

Erdogan understreket at Tyrkia vil gi all mulig støtte for å gjøre bilen kjent for hele verden, og at alle bilmerker i verden har fått sine staters støtte i tilvarende lanseringsfremstøt.

Han la til at kun gjennom slike initiativ og gjennombrudd kan Tyrkia bli en økonomi på verdenstoppen.


Publisert: nov 12, 2017 @ 4:50 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.