Flere henvender seg til NorSIS om jobbrelatert nettsjikane

Flere offentlige ansatte hetses på nett etter å ha delt saker fra arbeidsgiver i sosiale medier. Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) etterlyser et hjelpeapparat etter at de mottok 400 henvendelser om nettsjikane fra det offentlige i 2016.

Lærere, politifolk og ansatte i barnevern og Nav hetses på nett etter å ha delt saker fra arbeidsgiver i sosiale medier, skriver P4.

Et stort flertall av de nesten 400 sakene handler om sjikane etter at man deler saker på internett. Mange opplever negativ oppmerksomhet når de blogger om fagrelaterte ting, uttaler seg i mediene og bruker private Facebook-profiler til å formidle budskap som er relatert til jobben.

Seniorrådgiver i NorSIS, Hans Marius Tessem, etterlyser en beredskap i de offentlige instansene, som beskytter de ansatte.

– Når det forventes at man skal bruke internett til å formidle virksomhetens budskap er det viktig at det finnes et apparat for hjelpe, sier seniorrådgiveren.

(©NTB)


Publisert: nov 12, 2017 @ 8:47 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.