In this Wednesday, Nov. 8, 2017, photo, a wax figure of Adolf Hitler is displayed against the backdrop of an image of Auschwitz-Birkenau complex of concentration camps, at De Mata Museum in Yogyakarta, Indonesia. Rights groups have expressed outrage over the display calling it "sickening" and that "It mocks the victims who went in and never came out." (AP Photo/Slamet Riyadi)
annonse
annonse

Et museum i Indonesia har fjernet en Hitler-statue som gjester tok selfier med. I bakgrunnen hang et stort bilde av porten til Auschwitz.

Bilder på sosiale medier viser smilende museumsgjester som poserer med statuen av den tyske føreren, melder BBC. I Bakgrunnen vises porten til konsentrasjonsleiren Auschwitz med den velkjente teksten «Arbeit macht frei». Et bilde viser sågar en gruppe gutter i oransje uniformer som gjør nazihilsen.

– Vi ønsker ikke å opprøre, bare å drive opplæring, sier driftssjef Jamie Misbah ved museet.

annonse

Ikke overraskende er det mange som har latt seg opprøre av Hitler-statuen. Riktignok har ingen av gjestene ved museet klaget, men fra utlandet har det kommet til dels kraftige reaksjoner.

– Alt ved dette er feil. Det er vanskelig å finne ord for hvor foraktelig dette er. Bakgrunnen er avskyelig. Den håner alle ofrene som gikk inn, men aldri kom ut, sier rabbi Abraham Cooper ved Simon Wiesenthal-senteret til nyhetsbyrået AFP.

Det er anslått at rundt 1,1 millioner mennesker – i all hovedsak jøder, men også polakker, romfolk, homofile, politiske fanger og sovjetiske krigsfanger – ble drept i Auschwitz-leirene i det tyskokkuperte Polen under andre verdenskrig.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon