Småfly på avveie stanset forsyningstokt til romstasjon

Rakettoppskytingen ble avbrutt fordi et småfly dukket opp i nærheten av basen. Foto: Steve Helber / AP / NTB scanpix

En planlagt oppskyting av nye forsyninger til den internasjonale romstasjonen måtte utsettes da et småfly forvillet seg inn i området nær rakettbasen.

En ubemannet rakett med forsyninger til romstasjonen skulle etter planen sendes opp fra østkysten av USA lørdag. Alt var klart da det ble oppdaget at et småfly befant seg i nærheten av basen i delstaten Virginia.

Dermed ble hele operasjonen utsatt til søndag morgen, opplyser romfartsorganisasjonen NASA. Flyet befant seg på 150 meters høyde, rundt ti kilometer utenfor kysten.

Om bord i kapselens om skal sendes opp til den internasjonale romstasjonen er det blant annet verktøy og instrumenter til romstasjonen. Astronautene som går i bane rundt jorden, skal også få et såkalt VR-kamera – virtuell virkelighet – som skal brukes i forbindelse med en TV-dokumentar.

– Bortsett fra en liten risiko for skyer rundt 2.000 fot (600 meter) over bakken, ser forholdene ypperlige ut og det er foreløpig ingenting ved været som gir grunn til bekymring, sier NASA om det nye oppskytingstidspunktet en drøy halvtime etter soloppgang søndag.

(©NTB)


Publisert: nov 13, 2017 @ 9:54 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.