Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Arbeiderpartiet setter av 600 millioner kroner i alternativt budsjett til en egen barnehagepakke. Halve summen brukes til å reversere forslaget om økt makspris.

I forslaget til statsbudsjett foreslår regjeringen å øke maksprisen for en barnehageplass med 110 kroner per måned til 2.910 kroner fra 1. januar 2018.

– Regjeringen gjør det dyrere å ha barn i barnehage. Det er kun de mest privilegerte, nemlig foreldrepar som tjener over en 1 million kroner hver, som kan finansiere den økte barnehageprisen med skattekutt fra regjeringen, sier Aps utdanningspolitiske talsperson Martin Henriksen.

annonse

Ap støtter lønns- og prisjustering av maksprisen, men setter i sitt alternative budsjett av 300 millioner kroner til å fjerne den foreslåtte økningen. I tillegg setter partiet av 125 millioner kroner til flere pedagoger som ledd i en opptrapping mot 50 prosent barnehagelærere. I dag er andelen barnehagelærere i norske barnehager 41 prosent. De resterende 175 millionene skal brukes til flere barnehageplasser.

– Å gi flere barn plass i barnehage med flere barnehagelærere, uten å øke prisen for foreldrene, er å gi flere barn en god oppvekst, sier Henriksen.

Arbeiderpartiet legger fram sitt alternative budsjett på onsdag.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]