A sign welcoming the use of a public bathroom by trans gender people is seen on a door in the central public library in Vancouver, British Columbia, Canada November 19, 2016. REUTERS/Chris Helgren
annonse

Den britiske læreren Joshua Sutcliffe skal ha blitt suspendert og står nå i fare for å miste jobben sin ved en skole i Oxfordshire etter å ha referert til en elev som jente. Eleven ønsker å bli omtalt som en gutt, rapporterer Daily Mail.

Hendelsen skal ha funnet sted etter at eleven, sammen med et antall jenter, hadde prestert godt i klasserommet. Læreren skal ha sagt: “Godt jobbet, jenter”, hvorpå eleven korrigerte læreren, og læreren bad om unnskyldning.

Læreren tenkte ikke mer over det, men seks uker senere ble han innkalt til møte med skoleledelsen som kunne informere om at han var suspendert, og at det i mellomtiden ville bli foretatt en etterforskning basert på en “transkjønnet klage”.

annonse

Sutcliffe skal denne uken inn til en formell høring der han vil bli møtt med anklager om å ha utvist dårlig oppførsel, etter at den ukelange etterforskningen har funnet ham skyldig i å ha “feilkjønnet” eleven.

Dette føyer seg inn i en serie av hendelser der folk blir straffet for å omtale andre som det kjønnet de er født som. I Canada vedtok parlamentet at det skal være ulovlig å bruke “feil” pronomen om en transperson. I New York kan man ilegges bot på 250,000 dollar for samme “forbrytelse”.

 

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]