Venezuela's President Nicolas Maduro. (AP Photo/Ariana Cubillos)
annonse

EUs utenriksministre ventes mandag å innføre en våpenembargo mot Venezuela.

Sanksjonene vil gjelde både våpen og annet utstyr som kan brukes til undertrykking.

Formålet er å legge press på Venezuelas president Nicolás Maduro og hans regjering, som EU mener står bak systematisk undertrykking av den politiske opposisjonen i landet.

annonse

Diskusjonene innad i EU skal ha vært vanskelige, men samtlige 28 medlemsland er nå enige om sanksjonene. Det er ventet at de mandag formiddag vil bli vedtatt uten videre diskusjon på EUs utenriksministermøte i Brussel.

EU vil ikke innføre sanksjoner mot enkeltpersoner og selskaper, men en slik navneliste kan komme på et senere stadium.

EU understreker at politisk dialog og forhandlinger er eneste vei ut av den politiske krisen i Venezuela.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]