SVINESUND 20150909. For syriske "Mohammed" endte en flere uker lang reise gjennom Europa på tollstasjonen i Svinesund. Stadig flere gjør som ham. Politiets utlendingsenhet som er på grensen tar raskt personalia og fingeravtrykk. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix / TT / kod 20520
annonse

Hittil i år har Politiets utlendingsenhet (PU) transportert 4.579 personer ut av landet. Det er en nedgang på 30 prosent fra samme periode i fjor.

I oktober ble 416 personer tvangsmessig uttransportert av PU. Av disse var 163 personer ilagt en straffereaksjon. Av de straffede som har blitt uttransportert så langt i år, hadde flest statsborgerskap fra Romania, Polen og Litauen.

I oktober ble 14 mindreårige uttransportert. Av disse var 13 del av familier, mens én person var enslig mindreårig, opplyser Politiets utlendingsenhet.

annonse

Hittil i år er flest personer transportert til Italia, Sverige og Romania. Dette er ikke nødvendigvis personenes hjemland.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]