High seas and gale force winds batter the beach in Natadoli Bay on the Coral Coast in Fiji, Tuesday, Dec. 18, 2012. Cyclone Evan caused havoc throughout Fiji when it passed through the island on Monday night. Winds of over 200 kmh and torrential rain caused widespread damage to villages and holiday resorts. No fatalities have been reported, while power and communications remain down in parts of the country. (AP Photo/Tertius Pickard)
annonse

Søndag 12.11.2017 fikk vi i søndagsrevyen på NRK vite at klimaendringene tvinger innbyggerne i landsbyen Narikoso på Fiji å flytte, da havet stiger og ødelegger bebyggelsen ved stranda. Som vanlig er det underforstått at her menes menneskeskapte klimaendringer. Fiji er i denne sammenheng representert på klimakonferansen i Bonn der det forventes at vestlige stater skal betale avlatspenger til Fiji-samfunnet som kompensasjon for den skade vi har påført dem.

annonse

Her viste NRK hvordan havet angrep landsbyen:

annonse
Skjermbilde fra NRK.

Tidligere i år hadde NRK denne meldingen fra samme område:

Dette vitner om at øygruppen ligger i et geologisk ustabilt område. Ved nærmere ettersyn viser det seg at den øya NRK rapporterer om, Kadavu Island, ligger midt i en geologisk forkastning. Øya synker i havet. Det er ikke havet som stiger faretruende. Dette bekreftes ved å undersøke nærmeste faste målepunkt i fjæra på hovedøya, Viti Levu (den som  ofte er avmerket på kart med navnet Fiji). Fastmerket ligger en plass ved navn Lautoka og viser at øya hever seg i vest mens den sannsynligvis synker i øst.

annonse
annonse

Bilde fra Google Maps

Med andre ord, Kadavu Island med landsbyen Narikoso synker og erosjonen øker derfor. Det er absolutt ikke menneskeskapte klimaendringer som har skylden.

annonse
Reklame

Fake News igjen NRK!

 

Les mer:

Fijis ‘sinking’ vunidogoloa village – victim of AGW or opportunistic at #cop23?. – Watts up with that.com

 

 

 

 

 

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.