High seas and gale force winds batter the beach in Natadoli Bay on the Coral Coast in Fiji, Tuesday, Dec. 18, 2012. Cyclone Evan caused havoc throughout Fiji when it passed through the island on Monday night. Winds of over 200 kmh and torrential rain caused widespread damage to villages and holiday resorts. No fatalities have been reported, while power and communications remain down in parts of the country. (AP Photo/Tertius Pickard)
annonse
annonse

Søndag 12.11.2017 fikk vi i søndagsrevyen på NRK vite at klimaendringene tvinger innbyggerne i landsbyen Narikoso på Fiji å flytte, da havet stiger og ødelegger bebyggelsen ved stranda. Som vanlig er det underforstått at her menes menneskeskapte klimaendringer. Fiji er i denne sammenheng representert på klimakonferansen i Bonn der det forventes at vestlige stater skal betale avlatspenger til Fiji-samfunnet som kompensasjon for den skade vi har påført dem.

Her viste NRK hvordan havet angrep landsbyen:

Skjermbilde fra NRK.

Tidligere i år hadde NRK denne meldingen fra samme område:

annonse

Dette vitner om at øygruppen ligger i et geologisk ustabilt område. Ved nærmere ettersyn viser det seg at den øya NRK rapporterer om, Kadavu Island, ligger midt i en geologisk forkastning. Øya synker i havet. Det er ikke havet som stiger faretruende. Dette bekreftes ved å undersøke nærmeste faste målepunkt i fjæra på hovedøya, Viti Levu (den som  ofte er avmerket på kart med navnet Fiji). Fastmerket ligger en plass ved navn Lautoka og viser at øya hever seg i vest mens den sannsynligvis synker i øst.

Bilde fra Google Maps

annonse

Med andre ord, Kadavu Island med landsbyen Narikoso synker og erosjonen øker derfor. Det er absolutt ikke menneskeskapte klimaendringer som har skylden.

Fake News igjen NRK!

 

Les mer:

Fijis ‘sinking’ vunidogoloa village – victim of AGW or opportunistic at #cop23?. – Watts up with that.com

annonse

 

 

 

 

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon