Muslims pray during Friday prayers in the street in front of the city hall of Clichy, near Paris, France, April 21, 2017, after an unauthorised place of worship was closed by local authorities. REUTERS/Benoit Tessier
annonse

Hver fredag i Clichy, en forstad til Paris, tar muslimer over det offentlige rom og ber i flokk i gatene og på markedet. Dette har nå pågått i ni måneder. Nå har imidlertid noen franskmenn fått nok. Dette melder Le Parisien.

60 personer, ledet av ordføreren Remi Muzeau og andre folkevalgte, troppet opp på den lokale markedsplassen sist fredag. Ansikt til ansikt med de muslimske gateokkupantene, dekorert med den franske trikoloren, sang de Marseillaisen, den franske nasjonalsangen.

De ulovlige muslimske bønnene midt i gatene i Clichy har pågått i nesten et år. De begynte da den lokale moskéen ble stengt som følge av at muslimene ikke eide bygningen, men okkuperte den.

annonse

Ordfører Muzeau tok til Twitter etter demonstrasjonen. Han skrev følgende:

– Stor suksess for samlingen med de folkevalgte til støtte for rettsstaten og republikansk sekularisme. Stopp de ulovlige gatebønnene. Takk for all deres fantastiske støtte.

 

 

Annonser
  • 593
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]