STOCKHOLM, SVERIGE 20170601. Partisekretær i Moderaterna, Tomas Tobé kommenterer det siste partibarometeret fra det svenske statistiske sentralbyrået SCB, som viser at partiet har en oppslutning på 18,1 prosent og for første gang er mindre enn Sverigedemokraterna. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Det svenske partiet Moderaterna, søsterparti til det norske Høyre, har på en pressekonferanse meddelt at de vil skjerpe straffene for seksuelle forbrytelser, melder SVT Nyheter.

Forslaget går blant annet ut på å heve minimumsstraff for voldtekt og voldtekt mot barn fra to til tre års fengsel.

Moderaterna krever også at den svenske regjeringen gir Brottsförebyggande rådet (Brå) i oppdrag å utarbeide en omfattende kartlegging av seksuelle forbrytelser i Sverige.

annonse

– Vi vil ha en grundig undersøkelse av hvem som som står bak forbrytelsene og hvem ofrene er. Dette er viktig for å kunne komme frem til noen konklusjoner, og ikke minst for det forebyggende arbeidet, sier Moderaternas rettspolitiske talsperson, Tomas Tobé.

En slik kartlegging skal også omfatte gjerningsmennenes etniske opprinnelse, sier Tobe.

– Det er viktig at vi lærer mer om hvem som begår denne type kriminalitet. Det kan handle om alder, men også om bakgrunn.

annonse

En lignende undersøkelse har ikke vært gjort siden 2005, fordi den svenske regjeringen hittil har sagt nei til en ny kartlegging.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon