STOCKHOLM, SVERIGE 20170601. Partisekretær i Moderaterna, Tomas Tobé kommenterer det siste partibarometeret fra det svenske statistiske sentralbyrået SCB, som viser at partiet har en oppslutning på 18,1 prosent og for første gang er mindre enn Sverigedemokraterna. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix

Det svenske partiet Moderaterna, søsterparti til det norske Høyre, har på en pressekonferanse meddelt at de vil skjerpe straffene for seksuelle forbrytelser, melder SVT Nyheter.

annonse

Forslaget går blant annet ut på å heve minimumsstraff for voldtekt og voldtekt mot barn fra to til tre års fengsel.

Moderaterna krever også at den svenske regjeringen gir Brottsförebyggande rådet (Brå) i oppdrag å utarbeide en omfattende kartlegging av seksuelle forbrytelser i Sverige.

– Vi vil ha en grundig undersøkelse av hvem som som står bak forbrytelsene og hvem ofrene er. Dette er viktig for å kunne komme frem til noen konklusjoner, og ikke minst for det forebyggende arbeidet, sier Moderaternas rettspolitiske talsperson, Tomas Tobé.

En slik kartlegging skal også omfatte gjerningsmennenes etniske opprinnelse, sier Tobe.

– Det er viktig at vi lærer mer om hvem som begår denne type kriminalitet. Det kan handle om alder, men også om bakgrunn.

En lignende undersøkelse har ikke vært gjort siden 2005, fordi den svenske regjeringen hittil har sagt nei til en ny kartlegging.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.