STOCKHOLM, SVERIGE 20170601. Partisekretær i Moderaterna, Tomas Tobé kommenterer det siste partibarometeret fra det svenske statistiske sentralbyrået SCB, som viser at partiet har en oppslutning på 18,1 prosent og for første gang er mindre enn Sverigedemokraterna. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix
annonse

Det svenske partiet Moderaterna, søsterparti til det norske Høyre, har på en pressekonferanse meddelt at de vil skjerpe straffene for seksuelle forbrytelser, melder SVT Nyheter.

annonse
annonse

Forslaget går blant annet ut på å heve minimumsstraff for voldtekt og voldtekt mot barn fra to til tre års fengsel.

annonse

Moderaterna krever også at den svenske regjeringen gir Brottsförebyggande rådet (Brå) i oppdrag å utarbeide en omfattende kartlegging av seksuelle forbrytelser i Sverige.

– Vi vil ha en grundig undersøkelse av hvem som som står bak forbrytelsene og hvem ofrene er. Dette er viktig for å kunne komme frem til noen konklusjoner, og ikke minst for det forebyggende arbeidet, sier Moderaternas rettspolitiske talsperson, Tomas Tobé.

annonse
annonse

En slik kartlegging skal også omfatte gjerningsmennenes etniske opprinnelse, sier Tobe.

– Det er viktig at vi lærer mer om hvem som begår denne type kriminalitet. Det kan handle om alder, men også om bakgrunn.

En lignende undersøkelse har ikke vært gjort siden 2005, fordi den svenske regjeringen hittil har sagt nei til en ny kartlegging.

 

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.