STOCKHOLM, SVERIGE 20170601. Partisekretær i Moderaterna, Tomas Tobé kommenterer det siste partibarometeret fra det svenske statistiske sentralbyrået SCB, som viser at partiet har en oppslutning på 18,1 prosent og for første gang er mindre enn Sverigedemokraterna. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix
annonse

Det svenske partiet Moderaterna, søsterparti til det norske Høyre, har på en pressekonferanse meddelt at de vil skjerpe straffene for seksuelle forbrytelser, melder SVT Nyheter.

Forslaget går blant annet ut på å heve minimumsstraff for voldtekt og voldtekt mot barn fra to til tre års fengsel.

Moderaterna krever også at den svenske regjeringen gir Brottsförebyggande rådet (Brå) i oppdrag å utarbeide en omfattende kartlegging av seksuelle forbrytelser i Sverige.

annonse

– Vi vil ha en grundig undersøkelse av hvem som som står bak forbrytelsene og hvem ofrene er. Dette er viktig for å kunne komme frem til noen konklusjoner, og ikke minst for det forebyggende arbeidet, sier Moderaternas rettspolitiske talsperson, Tomas Tobé.

En slik kartlegging skal også omfatte gjerningsmennenes etniske opprinnelse, sier Tobe.

– Det er viktig at vi lærer mer om hvem som begår denne type kriminalitet. Det kan handle om alder, men også om bakgrunn.

En lignende undersøkelse har ikke vært gjort siden 2005, fordi den svenske regjeringen hittil har sagt nei til en ny kartlegging.

 

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]