Oslo 20161207. Bjørnar Gundersen (bildet) skal fungere som administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå inntil videre. Foto: SSB / NTB scanpix
annonse

Bjørnar Gundersen skal fungere som administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå inntil videre.

Han er i dag administrasjonsdirektør i SSB.

– Styret i SSB er opptatt av å skape ro rundt organisasjonen slik at SSB kan fortsette å levere godt på samfunnsoppdraget. Jeg er veldig glad for at Bjørnar Gundersen vil påta seg denne oppgaven, sier styreleder Morten Reymert i Statistisk sentralbyrå.

annonse

Christine Meyer gikk av som direktør natt til mandag. I forkant av dette hadde finansminister Siv Jensen (Frp) sagt at hun ikke lenger hadde tillit til Meyer.

Bekymrede ansatte

Gundersen skal fungere inntil Finansdepartementet har konstituert en midlertidig administrerende direktør.

Parat-tillitsvalgte i SSB støtter lederutnevnelsen av Bjørnar Gundersen, skriver fagforbundet i en uttalelse mandag ettermiddag.

– Omstillingsprosessen i SSB har lenge skapt bekymring og vært en belastning for ansatte, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud, som håper en ny leder nå i større grad vil lytte til de ansatte slik at prosessene kommer på rett spor.

Vil skape ro

Skjæggerud omtaler endringsprosessen under Meyers ledelse som dårlig ressursbruk og som har skapt unødvendig usikkerhet blant de ansatte.

Gundersen sier hans oppgave nå blir å skape ro internt i SSB.

– SSB er nå i en meget spesiell situasjon. Min jobb nå er å bidra til å skape ro i organisasjonen og at vi jobber godt internt med produksjon av statistikk og forskning, sier han.

NTB

 

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]