TO GO WITH AFP STORY BY GUY JACKSON Eton school is pictured in Eton, west of London, on May 24, 2010. Britain's new Prime Minister David Cameron has revived a time-honoured tradition by becoming the 19th former pupil to go on to lead his country after attending Eton College. Eton, one of the most famous schools in the world, is the link between Conservatives like Cameron -- the first Old Etonian premier for 44 years -- and the Liberal William Gladstone, prime minister four times in the late 1800s. AFP PHOTO/GUY JACKSON
annonse

Overlærer Simon Henderson ved det prestisjefylte universitetet for menn, Eton College, sier til The Guardian at han og ledelsen ved skolen nå forbereder sine studenter til å bli mer “kjønnsintelligente” og forsøker å skape et miljø der elever som ønsker å bytte kjønn skal føle at de er velkomne til å bli værende.

– Jeg er veldig opptatt av at vi skal være veldig klar over, som en skole bare for gutter, at unge menn har et ansvar for å være kjønnsintelligente, sier overlærer Henderson.

Siden Henderson tok over som overlærer har skolen staket ut en ny, radikal kurs. Det inkluderer såkalt LGBT-bevissthetsundervisning og foredrag av den radikale feministen Laura Bates, som grunnla den venstrefeministiske nettavisen Everyday Feminsim.

annonse

– Jeg vil at vi skal være en moderne, fremoverlent og relevant skole. Eton har alltid diskré gjenskapt seg selv. Men du har øyeblikk i en institusjon – og dette er et av disse øyeblikkene – når du er nødt til å ta et skritt frem, sier overlærer Henderson.

Så langt har 100 skoler i Storbritannia meldt seg på et program som har til hensikt å gjøre skolene såkalt LGBT-vennlige, skriver Breitbart. Programmet innebærer blant annet separate uniformer for menn og kvinner droppes og implementering av LGBT-vennlig materiale i pensum. Lærernes fagforeninger har krevd at barn helt nede i to års alder skal lære om likekjønnede, seksuelle relasjoner og transseksualisme, ifølge Daily Mail.

 

 

 

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]