Oslo 20170624. Shakeel Rehman, leder for Senter for Sekulær Integrering (SSI) under Sekulære norske muslimers demonstrasjon utenfor Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat moskéen lørdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

I de siste månedene har jeg fulgt debattene på facebooksiden til SSI, Senter for Sekulær Integrering, resett.no og diverse private facebooksider som tilhører meget seriøse mennesker som jobber iherdig mot all religiøs undertrykking og mot overgrep og krenking av sine barns integritet, og hva opplever jeg? Lederen av SSI, Shahram Shaygani, står frem i et intervju hos Minerva og ser ut til å være en klok og varm forsvarer av integrering, men hva tillater han og lukker øynene for på SSIs facebookside? Stygge, grove og krenkende påstander mot seriøse og reflekterte debattanter, utkastelser over en lav sko, blokkeringer og sletting av innlegg osv. Han har tydeligvis en annen medarbeider som gjør drittarbeidet, mens han selv toer sine hender og lar det pågå og fremstår som vennligheten selv.

Dessuten har SSI en fullstendig misforstått og forutinntatt oppfatning av resett. no. Resett gjenspeiler i realiteten kun forfatternes synspunkter, og jeg har selv hatt gleden av å publisere der. SSI påstår at Resett opptrer som et rasistisk og fascistisk medium og krenker muslimer over en lav sko. Det er fullstendig ugjenkjennelig for oss som skriver der, som overhodet ikke står for slike idiotiske meninger som vi tillegges. SSI har i realiteten blitt en organisasjon som står for splittelse, fordømmelse og nedsettende omtale av andre, som i realiteten jobber for samme mål som dem selv, nemlig integrering og frigjøring fra religiøs undertrykkelse.

En annen debattant, Ismail A. Hussain har kommet på banen, og er minst like stygg, ensidig og nedsettende i sin omtale av resett og i særdeleshet av en av skribentene på Resett, somaliskættede Shurika Hansen, som han kaller en “slavinne”. Shurika har gjort seg bemerket i media som en frittenkende, frittalende og kompromissløs forsvarer av alle som opplever begrensning av sin personlige frihet og krenkende og diskriminerende handlinger, og hun har fått forbud mot å svare på nestlederen, Shakeel Rehmans tråder, jeg antar med Shayganis velsignelse, og om hun forsøker å svare på innlegg der, så blir hennes svar slettet, mens angrepene får stå uimotsagt. Hvorfor lar Shaygani dette fortsette uten å gripe inn?

annonse

Jeg kan bare trekke en eneste konklusjon av dette. Disse innvandrermennene lider fortsatt under sin bakgrunns mannssjåvinistiske kvinnesyn, reaksjonære debattmetoder og totalitære tenkemåte. De man ikke tåler meningene til, angriper man på den styggeste tenkelig måten, med grove skjellsord, man kaster dem ut, blokkerer dem og sletter deres meninger. SÅ mye frykter man den frie debatt, fri meningsutveksling og den frie tanke. Det ser dessverre ut til at det er en lang vei å gå før vi møter innvandrermenn i diskusjoner, som virkelig evner å akseptere, ja til og med prise det frie ord. Man benytter seg av de groveste hersketeknikkene man kjenner for å kneble motdebattanter. Og en fullstendig fri, somalisk kvinne, tåler man selvsagt ikke! Hun er kun en slavinne for rasistiske, norske menn. Det er visst en lang vei frem mot innvandrermenn som fullt ut aksepterer kvinner som likeverdige!

(Teksten er tidligere publisert på Facebook)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon