** APN ADVANCE FOR SUNDAY, AUG. 19 **Students relax outside The Commons, a dining hall on the campus of Roger Williams University in Bristol, R.I., Thursday, August 9, 2007. (AP Photo/Stew Milne)
annonse
annonse

Journalisten Michela Wong, som tidligere har jobbet som reporter i Reuters, BBC og Financial Times, har nektet å tale ved universitetet i Bristol i Storbritannia grunnet universitetets praksis med såkalte “safe spaces”. Det melder nettavisen The Tab.

Wong har blant annet vært Afrika-korrespondent og ble invitert til universitetet for å snakke om sine erfaringer i Afrika, og om korrupsjonen som foregår der. Hun takket imidlertid nei til invitasjonen.

– Det er umulig for meg å gå god for en utvelgelses- og sensurprosess, sier Wong.

annonse

Dette skrev Wong i en mail til universitetet, der hun forteller om sine erfaringer med sensur og maktmisbruk i afrikanske diktaturer og at hun med det i minne aldri vil kunne støtte restriksjoner og såkalt “no-platforming”.

I de senere år har flere personer blitt nektet å tale ved universiteter på grunn av sine politiske meninger. I 2015 ble den islamkritiske aktivisten Maryam Namzi nektet å tale ved universitetet i Warwick fordi en studentorganisasjon hevdet at hennes meninger om islam kunne bidra til hat. Samtidig er et annet britisk universitet blitt referert til som et “arnested for islamsk ekstremisme”.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon