Journalist nekter å tale ved universitet i protest mot “safe spaces”

Campus, Bristol universitet. AP Photo/Stew Milne

Journalisten Michela Wong, som tidligere har jobbet som reporter i Reuters, BBC og Financial Times, har nektet å tale ved universitetet i Bristol i Storbritannia grunnet universitetets praksis med såkalte “safe spaces”. Det melder nettavisen The Tab.

Wong har blant annet vært Afrika-korrespondent og ble invitert til universitetet for å snakke om sine erfaringer i Afrika, og om korrupsjonen som foregår der. Hun takket imidlertid nei til invitasjonen.

– Det er umulig for meg å gå god for en utvelgelses- og sensurprosess, sier Wong.

Dette skrev Wong i en mail til universitetet, der hun forteller om sine erfaringer med sensur og maktmisbruk i afrikanske diktaturer og at hun med det i minne aldri vil kunne støtte restriksjoner og såkalt “no-platforming”.

I de senere år har flere personer blitt nektet å tale ved universiteter på grunn av sine politiske meninger. I 2015 ble den islamkritiske aktivisten Maryam Namzi nektet å tale ved universitetet i Warwick fordi en studentorganisasjon hevdet at hennes meninger om islam kunne bidra til hat. Samtidig er et annet britisk universitet blitt referert til som et “arnested for islamsk ekstremisme”.

 


Publisert: nov 14, 2017 @ 9:47 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.