Illustrasjonsbilde (AP Photo/Armando Franca)
annonse

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker har nedsatt en utvalg som skal se nærmere på hvordan EU kan lære å begrense seg.

Det nye utvalget har fått navnet «Arbeidsgruppe for nærhet, proporsjonalitet og det å gjøre mindre mer effektivt».

Utvalget skal ta en kritisk blikk på alle politikkområder for å sikre at EU kun blander seg inn der felles europeisk politikk har en tilleggsverdi, forklarer Juncker.

annonse

Hans motto har vært at EU-kommisjonen skal være «stor på de store tingene og liten på de små». Selv mener han at han har holdt seg til dette.

Det nye utvalget skal ledes av EU-kommisjonens visepresident Frans Timmermans. Det skal ha ni andre medlemmer: tre fra nasjonale parlamenter, tre fra EU-parlamentet og tre fra regionkomiteene.

Rapport skal avleveres innen 15. juli neste år.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]