(FILES) This file photograph taken on May 13, 2016, shows French far-right party Front National (FN) vice-president Florian Philippot as he poses in Paris. Florian Philippot, the leader of the far right-wing French National Front party and considered the right arm of Marine Le Pen, announced on September 21, 2017, that he had "left" the formation, a sign of tensions within the party since their failure in the May 2017 presidential election. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
annonse

Et nytt fransk parti, ledet av en tidligere nestleder i Marine Le Pens parti Nasjonal Front, vil jobbe for å få Frankrike ut av EU og etablere en ny fransk valuta, skriver den engelske avisen The Express. Det nye partiet, somoffentliggjorde forrige uke et manifest om blant annet forholdet til EU.

Manifestet krever et fransk brudd med EU og euroområdet. Philippot ønsker innføring av en ny nasjonal valuta i et forsøk på å “gjenopprette nasjonal suverenitet” og “befri franskmennene” fra EU-sjefene.

I 26-punkts-charteret skriver Philippot at partiet hans vil forsøke å “utviske linjene mellom venstre og høyre” og utvide landets sosiale og økonomiske “prospekter”. Han sier ifølge The Express at: “charteret beskriver partiets politiske holdning og verdier og definerer patriotene som et moderne patriotisk parti.”

annonse

Philippot sier til telegrambyrået AFP at han ønsket en “360-graders” uavhengighet fra Brussel, og legger til at Patriotene ikke er «et politisk prosjekt. Det er en ny politisk filosofi. Vårt charter legger grunnlaget for Frankrikes nye politiske fremtid ”

Patriotenes charter krever også at lovlig og ulovlig innvandring til Frankrike blir “massivt redusert”, og tar til orde for en gjeninnføring av Frankrikes kontroversielle rikdomskatt, ISF, som nylig ble slettet av president Emmanuel Macron.

 

 

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]