Rena 20171024. Snø og slapseføre på riksvei 3 i Østerdalen ved Rena. Vinteren har kommet på innlandet i sør-norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Flere steder i Sør-Norge har fått vinterens første snøfall. Glatte veier skaper problemer.

Tirsdag morgen melder politiet flere steder i landet om mindre uhell som følge av glatt føre, men det har så langt ikke skjedd noen alvorlige ulykker.

I Porsgrunn kjørte en bil ut i elven, men det er usikkert om dette skyldtes snøværet. De to som satt i bilen kom seg på land, ifølge politiet.

annonse

De første snøbygene rammet Vestlandet natt til tirsdag, men siden har deler av Sørlandet og store deler av Østlandet – inkludert Oslo – også fått snø.

Opp mot 20 centimeter
Ifølge meteorologikonsulent Jan Inge Hansen ved Meteorologisk institutt er det foreløpig snakk om små snømengder i lavlandet. I fjellet er mengdene noe større.

– I Sirdal i Vest-Agder har det falt 11 centimeter nysnø. Oppe i fjellet ved Haukeliseter har det falt 20 centimeter. Geilo har fått 7 centimeter, sier Hansen.

På forhånd har Meteorologisk institutt sendt ut obs-varsel om vanskelige kjøreforhold på grunn av snø i Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud tirsdag formiddag.

Redusert framkommelighet
Langs kysten på Vestlandet og Sørlandet kommer nedbøren etter hvert først og fremst som regn, og det er ventet at snøen som falt her natt til tirsdag, raskt vil smelte. I morgentimene rakk den imidlertid å skape problemer flere steder.

På E39 ved Helleland utenfor Egersund i Rogaland skapte det overraskende snøfallet et par uhell i morgentimene.

Vegtrafikksentralen meldte like før klokken 5 om redusert framkommelighet på grunn av et trafikkuhell på E39 i Lund kommune. Ifølge Sørvest politidistrikt har et vogntog kjørt ut av veien. En lyktestolpe er påkjørt, og det lekker drivstoff fra en trekkvogn.

– Snøen kommer som julekvelden på kjerringa, opplyser Henning Andersen i Sørvest politidistrikt til NTB.

– Det er snødekt og glatt vei. Dårlig sikt. Det medfører problemer spesielt for tungtransport.

Varsku
Vest politidistrikt melder også om lav snøgrense og snøføre på veiene.

– Det er et varsku til folk som skal ut og kjøre. Det kan være glatt, og det er store lokale variasjoner, sier operasjonsleder Eivind Hellesund.

Også Troms politidistrikt melder om glatte veier. «Underkjølt regn i Harstad. Svært glatt. Ta deg god tid til jobb. Ha en trygg og fin dag!», står det i twittermeldingen.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]