Svart jusprofessor: Jeg vil lære barna mine at de ikke kan stole på hvite mennesker

Black Lives Matter protesterte mot at Trump ble president i USA, Seattle, Washington, 15. april, 2017. / AFP PHOTO / Jason Redmond

Den amerikanske jusprofessoren Ekow Yankah skrev nylig en kronikk i New York Times der han stiller spørsmål ved om hvite amerikanere er til å stole på. Han skriver i artikkelen at han lærer barna sine å tvile på, være mistenksom mot, og mistro hvite mennesker.

– Valget av Donald Trump har gjort det klart for meg at jeg skal lære mine gutter en lekse som er flere generasjoner gammel, som jeg for min egen del nesten unnslapp. Jeg vil lære dem å være forsiktige, jeg vil lære dem mistenksomhet og jeg vil lære dem mistillit. Mye tidligere enn jeg tenkte at jeg skulle, vil jeg måtte diskutere med mine gutter om de virkelig kan være venner med hvite mennesker, heter det i kronikken.

Kronikken har fått flere til å reagere. Yankah var gjest hos Tucker Carlson på Fox News og ble nødt til å forsvare seg overfor Carlson, som anklaget Yankah for rasisme og generalisering av hvite amerikanere, fordi Yankah forsøker å påvirke sine barn til å se hvite mennesker på en spesiell måte og tilegne dem egenskaper eller anskuelser basert på deres hudfarge. Yankah avviser at det er det han gjør og hevder at Carlson og andre hvite kan late som om rase ikke betyr noe og at det er individet som gjelder, men at det er et privilegium svarte amerikanere ikke har.


Publisert: nov 15, 2017 @ 9:56 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.