A woman looks out of a window in Queen's Road, Walthamstow, east London with the Masjid-E-Umer mosque behind, August 11, 2006. Some of the 24 arrested people suspected of an Islamist plot to blow up trans-atlantic airliners lived near the area. REUTERS/Toby Melville (BRITAIN)
annonse

Et skoleråd i Staffordshire, Storbritannia agerer nå mot foreldre som ikke ønsker at barna besøke moskéer i regi av skolen. Rådet betegner dette som «islamofobi» i et dokument de har formulert der de beskriver dette som en “alvorlig sak”.  Dette rapporterer lokalavisen Stoke Sentinel.

Foreldrene er imidlertid i sin fulle rett til å nekte å la skolen ta barna med til en hvilken som helst religiøs menighet. Likevel utsteder nå skolerådet i Staffordshire et brev til alle foreldre der de hevder at besøk i moskéer spiller en viktig rolle i det å forberede elevene på livet i nåtidens «mangfoldige Storbritannia».

– Selv om det forekommer protester på besøk i flere ulike gudshus, er det besøk i moskéer det protesteres mest mot, noe som bringer frem temaet «islamofobi» og hvordan det kan adresseres, skal skolerådet ha meddelt skolene i distriktet.

annonse

 

 

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]