OSLO 20080226: Sparegris. Penger. Pengesekk. Penger på avveie. Sparing. Bruk av penger. Økonomi. Sløsing. Økonomistyring. Lyseblå. Trist. Sparebøsse. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
annonse

Kronekursen har falt betydelig de siste dagene. Den har ikke vært svakere siden vinteren 2015/2016. Boligprisene får skylden.

I lang tid har kronen vært kjempesvak, langt svakere enn «alle» har spådd. De siste dagene har den tatt et nytt dykk, ifølge E24. Onsdag morgen kostet en euro 9,59 kroner. På sitt høyeste tirsdag kveld ble euroen handlet for så mye som 9,67 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

E24 påpeker at oljeprisen har steget, og at vanligvis vil da kronen også styrkes, men at det ikke har skjedd i høst. Sjefanalytiker for valuta i Nordea Markets, Ole Håkon Eek-Nielsen, tror årsaken kan være at valutamarkedet ser på risikoen for at boligmarkedet skal kjølne kraftig og dra med seg hele økonomien ned, som den aller største risikoen for norsk økonomi.

annonse

– Denne historien handler om overvurderte boligpriser og konsekvenser ved boligprisfall som kan bli store og stygge, sier Eek-Nielsen til E24.

Knut A. Magnussen i DNB Markets deler den analysen, og skriver i en oppdatering til kundene at kursfallet også kan være sesongrelatert, fordi kronen historisk gjør det dårlig mot slutten av året.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]