A handout picture provided by the Saudi Royal Palace on November 6, 2017, shows King Salman bin Abdulaziz al-Saud (R) meeting with former Lebanese prime minister Saad Hariri in Riyadh. King Salman met Hariri less than 48 hours after he resigned as premier in a televised address from Riyadh. / AFP PHOTO / Saudi Royal Palace / BANDAR AL-JALOUD / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SAUDI ROYAL PALACE / BANDAR AL-JALOUD" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
annonse

Libanons president Michel Aoun sier at statsminister Saad Hariri er pågrepet i Saudi-Arabia, der Hariri for snart to uker siden kunngjorde sin avgang.

– Det er ingenting som rettferdiggjør at statsminister Saad Hariri ikke har vendt tilbake på tolv dager, derfor anser vi at han er anholdt og pågrepet, i strid med Wien-konvensjonen, skriver Aoun på Twitter onsdag.

Så sent som tirsdag kom det en Twitter-melding der Hariri skriver at han har det fint. Han opplyser også at han planlegger å reise hjem i løpet av de to nesten dagene, men at familien hans blir værende i Saudi-Arabia.

annonse

Aoun har ikke villet akseptere Hariris avgang før han kommer hjem til Libanon og han gir beskjeden direkte til presidenten.

Da Hariri kunngjorde sin avgang i en tale sendt på saudiarabisk fjernsyn, rettet han krass kritikk mot den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen, hvis milits regnes som langt mer slagkraftig enn Libanons regjeringshær.

Hizbollah er også med i Hariris samlingsregjering.

Hizbollah får støtte av Iran, Saudi-Arabias erkerival. Saudi-Arabia er et sunnimuslimsk kongedømme, og Hariri er selv sunnimuslim.

(©NTB)

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]