Oslo 20170104. Løvebakken med Stortinget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

I sitt jag etter å fremstille seg selv som godhetens disipler, de øverste og fremste i landet her, og i salen der – ser vi tydelig nå, hvor uvirkelig hele dette skuespillet er blitt. Her gjelder ikke folkemakt; tidligst til neste valg… I mellomtiden, kun skamløs hyklerisk pretensjon. Og verst av alt, spillerne vet det godt selv, men fortsetter likevel det uvirkelige spillet – selv fra off-side – for å felle regjeringens nøkterne asylpolitikk.

Denne forakten for folk og landets beste fremvises i all offentlighet om de såkalte asylbarna, som folk flest godt forstår ikke er barn i det hele tatt. De er 18-år gamle menn, som dertil har familie og venner i Afghanistan. Stakkarslige Jonas Gahr Støre forsøker seg med at dette spørsmålet skulle han komme tilbake til etter valget, altså valgtaktikk og lureri. Ap ønsket ikke noe fokus på innvandring i valgkampen, men det ble det likevel.

At Sp følger Ap i dette uverdige spillet, er nærmest forbløffende. Men de trenger kanskje å holde ro i egne rekker. Alle partier har sine utopister å slite med. Haren kan ikke løpe altfor langt fra feltet. Men om de ikke finner tilbake til fornuften og det velgerne faktisk ønsker, vil begge partiene tape. For ved fasthet vil Sylvi Listhaug og FrP stige i aktelse – det gjør faktisk alle som sloss for fornuften og som ikke falskt spiller på følelser. De følelsesstyrte i Ap trekker forøvrig til SV. Støre forskrever seg unødig slik, ved å forsøke å ri to hester samtidig. Kanskje han burde la dem forlate Ap-skipet for godt?

annonse

Den borgerlige regjeringen er kommet ut på rett side av historien, og det tror jeg Støre innerst inne forstår. Og at fremtiden for Ap også er restriktiv innvandringspolitikk og et større fokus på nordmenns ve og vel. Personlig tror jeg han snart trekker seg fordi han forstår at han satset feil. Men han er jo mangemillionær og godt skjermet fra konsekvensene av eget partis politikk, så vi behøver overhodet ikke synes synd på ham.

En annen grunn til at Støre ikke allerede har trukket seg, synes å være for å skape litt avstand til valgnederlaget, for ikke å understreke det. Men, de aller fleste har forlengst oppdaget at hans utlovede lykkelige nye integrerte «Vi» har spilt fallitt. Det vil stemple ham og hans Ap-kolleger for alltid.

 

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]