Financial Chief Executives wait to speak to the media at the White House after a meeting about the economy with U.S. President Barack Obama in the State Dining Room in Washington, March 27, 2009. Obama meets with top U.S. bankers on Friday to hash out plans to reform Wall Street, rid financial institutions of bad debts and jumpstart lending in an effort to pull the United States out of recession. REUTERS/Larry Downing (UNITED STATES POLITICS IMAGE OF THE DAY TOP PICTURE BUSINESS)

Veldedighetskommisjonen i Storbritannia ber veldedighetsorganisasjoner om å oppmuntre kvinner, ungdommer og etniske minoriteter om å bli med og drive organisasjonene. Kommisjonen har lagt frem en rapport med tall som viser at hele 92 prosent av de frivillige i organisasjonene er hvite og mer enn halvparten er pensjonister. Dette rapporteres også i The Times.

– Det er fare for at styrene i veldedige organisasjoner blir nærsynte i sine synspunkter, heter det i rapporten.

Helen Stephenson, som leder kommisjonen advarer organisasjonen om at de må agere for å “promotere mangfoldig frivillighet”.

– Frivilligheten reflekterer ikke samfunnet veldedigheten tjener. Veldedighetsorganisasjonene risikerer derfor å gå glipp av det videste spekteret av talent, erfaring og perspektiv på styrenivå, sier Stephenson.

Hun hevder dessuten at organisasjonene “også risikerer å skape en kultur for ‘gruppetenking’ der beslutninger som tas ikke kan utfordres.”

Redaktøren i Civil Society, David Ainsworth, er ikke enig i konklusjonen og peker på at brukerne av veldedigheten først og fremst er eldre menn som dessuten mye oftere er hvite enn den øvrige befolkningen. Han mener derfor at det er vanskelig å rette kritikk mot organisasjonene for å ikke være mangfoldige nok.

– Gitt vanskelighetene med sosial utkobling mange eldre, hvite menn står overfor, kanskje skulle man, i stedet for å klage, feire at de finner noe meningsfylt og bidrar sterkt, sier Ainsworth.

 

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]