Financial Chief Executives wait to speak to the media at the White House after a meeting about the economy with U.S. President Barack Obama in the State Dining Room in Washington, March 27, 2009. Obama meets with top U.S. bankers on Friday to hash out plans to reform Wall Street, rid financial institutions of bad debts and jumpstart lending in an effort to pull the United States out of recession. REUTERS/Larry Downing (UNITED STATES POLITICS IMAGE OF THE DAY TOP PICTURE BUSINESS)
annonse
annonse

Veldedighetskommisjonen i Storbritannia ber veldedighetsorganisasjoner om å oppmuntre kvinner, ungdommer og etniske minoriteter om å bli med og drive organisasjonene. Kommisjonen har lagt frem en rapport med tall som viser at hele 92 prosent av de frivillige i organisasjonene er hvite og mer enn halvparten er pensjonister. Dette rapporteres også i The Times.

– Det er fare for at styrene i veldedige organisasjoner blir nærsynte i sine synspunkter, heter det i rapporten.

Helen Stephenson, som leder kommisjonen advarer organisasjonen om at de må agere for å “promotere mangfoldig frivillighet”.

annonse

– Frivilligheten reflekterer ikke samfunnet veldedigheten tjener. Veldedighetsorganisasjonene risikerer derfor å gå glipp av det videste spekteret av talent, erfaring og perspektiv på styrenivå, sier Stephenson.

Hun hevder dessuten at organisasjonene “også risikerer å skape en kultur for ‘gruppetenking’ der beslutninger som tas ikke kan utfordres.”

Redaktøren i Civil Society, David Ainsworth, er ikke enig i konklusjonen og peker på at brukerne av veldedigheten først og fremst er eldre menn som dessuten mye oftere er hvite enn den øvrige befolkningen. Han mener derfor at det er vanskelig å rette kritikk mot organisasjonene for å ikke være mangfoldige nok.

annonse

– Gitt vanskelighetene med sosial utkobling mange eldre, hvite menn står overfor, kanskje skulle man, i stedet for å klage, feire at de finner noe meningsfylt og bidrar sterkt, sier Ainsworth.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon