Britiske myndigheter mener veldedighetsorganisasjonene er for hvite

Illustrasjonsbilde. REUTERS/Larry Downing

Veldedighetskommisjonen i Storbritannia ber veldedighetsorganisasjoner om å oppmuntre kvinner, ungdommer og etniske minoriteter om å bli med og drive organisasjonene. Kommisjonen har lagt frem en rapport med tall som viser at hele 92 prosent av de frivillige i organisasjonene er hvite og mer enn halvparten er pensjonister. Dette rapporteres også i The Times.

– Det er fare for at styrene i veldedige organisasjoner blir nærsynte i sine synspunkter, heter det i rapporten.

Helen Stephenson, som leder kommisjonen advarer organisasjonen om at de må agere for å «promotere mangfoldig frivillighet”.

– Frivilligheten reflekterer ikke samfunnet veldedigheten tjener. Veldedighetsorganisasjonene risikerer derfor å gå glipp av det videste spekteret av talent, erfaring og perspektiv på styrenivå, sier Stephenson.

Hun hevder dessuten at organisasjonene «også risikerer å skape en kultur for ‘gruppetenking’ der beslutninger som tas ikke kan utfordres.»

Redaktøren i Civil Society, David Ainsworth, er ikke enig i konklusjonen og peker på at brukerne av veldedigheten først og fremst er eldre menn som dessuten mye oftere er hvite enn den øvrige befolkningen. Han mener derfor at det er vanskelig å rette kritikk mot organisasjonene for å ikke være mangfoldige nok.

– Gitt vanskelighetene med sosial utkobling mange eldre, hvite menn står overfor, kanskje skulle man, i stedet for å klage, feire at de finner noe meningsfylt og bidrar sterkt, sier Ainsworth.

 


Publisert: nov 17, 2017 @ 1:42 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 • bitten

  JA tilogmed i disse veldighetsorganisasjonene i Storbritannia mener britiske myndigheter ,
  at det er alt for mye hvite borgere som deltar i slikt arbeid der ,
  Man får vel være glad til at det er noen som stiller opp på slike veldighetsarbeid ,
  enn at den britiske regjeringen klager , surver at det er for mange hvite der .

  Dette her blir omtrent i norsk kvinnefotball i Norge at det ble klaget stort på ,
  at det var alt for mye hvite kvinne – bein som spilte fotball på landslaget .

 • Henrik Dahl

  At pensjonister bruker sin gjenværende tid her på denne Guds grønne jord til frivillighet, er jo helt fantastisk! At hudfarge blir dratt inn i dette er faktisk skikkelig kvalmt, og denne kommisjonen burde skamme seg for ordlyden i sine uttalelser. Fysj!

  • Breidablikk

   Sannelig vemmelige disse rike, hvite, gamle kristne mennene – som driver med veldedighet og frivillighet; det at kvinner, fargede, unge, islamister og andre ikke bidrar i samme monn kan ikke bero på annet enn det nedarvede patriarkalske herredømme som disse første utøver, hvis undertrykkelse viser seg endog i den mest edle gjerning!

  • Ole

   Akkurat som i Norge ønsker de nye «landsmennene» der å nyte uten å yte. Det synes jeg er kvalmt. Fysj!

 • LasseRon

  Kanskje man like godt kunne utrydde alle hvite mennesker en gang for alle?

  • Restiamo_Umani

   Som hvit mann melder jeg meg frivllig til å befrukte alle unge sexy damer uansett hvilken farge de har – med mine hvite gener.

   Men i motsetning julenissen som trenger seg inn i gazillioner «åpninger» (eller skorsteiner, som den gamle grisen kaller det) der han ikke er invitert i løpet av en dag, så må jeg sette noen begrensninger.

   Jeg vil helst kalles for melkemann, eller til nøds postmann, og jeg må være invitert, ellers havner jeg i et tafseregister sammen med gamle griser slik som nissen og pedohomofile paver og andre utskudd som jeg helst ikke vil sammenlignes med, eller fengsles med….

   P.S. Jeg tåler å bli kalt en gammel hvit gris.

 • Per Sigvald Johansen

  Veldedighet har jo utviklet seg til å bli samfunnsskadelig virksomhet som virker tiltrekkende på kriminelle og annet som e uønsket.

 • Sandra

  Men hva er grunnen til at fargede ikke har meldt seg for frivillig arbeid? Man må jo melde seg til frivillig arbeid , ikke sant?