Europeiske høyrepartier møtes i Praha. Marine Le Pen og Geert Wilders kommer

Marine Le Pen og Geert Wilders. REUTERS/Toussaint Kluiters/United Photos

I midten av desember kommer lederne for Europas nasjonale høyrepartier til Praha for å diskutere etableringen av en ny gruppe, Europe of Nations and Freedom, i Europaparlamentet, skriver Prague Monitor. Blant de politiske toppene som vil samles i den tsjekkiske hovedstaden er nederlandske Geert Wilders, den franske lederen for Nasjonal Front, Marine Le Pen, og lederen for det italienske partiet Lega Nord, Matteo Salvini.

Det vil også delta en representant for det østerrikske Frihetspartiet, men det er enda ikke klart om partilederen, Heinz-Christian Strache, vil ha mulighet til å delta. Han er fortiden opptatt med samtaler om dannelse av en ny regjering i sitt hjemland. Også nasjonale høyrepartier i Romania, Polen, Belgia og Storbritannia vil delta i diskusjonen om å opprette den nye gruppen i Europaparlamentet, skriver Prague Monitor.

Vert for arrangementet er lederen for det tsjekkiske partiet Freedom and Direct Democracy, Tomio Okamura, som fikk over 10 prosent av stemmene under det nylig avholdte tsjekkiske parlamentsvalget. Han sier til den tsjekkiske avisen at den to dagers lange konferansen vil starte 15. desember, og at hovedprogrammet vil finne sted lørdagen. I første omgang vil det bli avholdt interne samtaler om den nye gruppen. Foreløpig er det ikke gitt noen opplysninger om planlagte utendørsarrangementer når de politiske toppene kommer til Praha.

 

 


Publisert: nov 17, 2017 @ 4:41 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Olaus Trøgheim

  Uansett hva man måtte mene om disse partiene og enkeltpersonene så er dette en interessant utvikling.

 • bitten

  Dette europaparlamentet , høres veldig bra ut på papiret for meg .

  Der høyrepopulistiske partier som det kalles samles i sammen med andre land ,
  som deler helt samme synet med store utfordringer med migrant – innvandring .
  Der mottoet er nei til islam , økonomiske immigranter, som er totalt ødeleggende ,
  for Europas fremtid på alle slags mulige måter .
  Som vil ivareta folkets ønsker i aller første rekke , velferdsstaten , etterkommere sin fremtid ,
  så man ikke blir en stor minoritet og at Europa kan fortsette med å være selvstendige stater .

 • Pål Sigland

  Pendelen svinger, og Europe of Nations and Freedom vil få bred støtte i den opprinnelige befolkningen. Jagland og Juncker må gå planken.

 • Furusk

  Det er vel alle utenom ekstreem venstre som vil begrense innvandringen til sitt land. Men jeg har ikke noe i mot at Geert Wilder og Marie Le Pen går foran. Håper bare at de ikke skremmer vekk moderate politikere i å være med i denne gruppen.
  Fin artikkel Jan Simonsen.

  • Erlend Jørgensen

   Jeg har hørt en del av Geert Wilders sine taler. Kan ikke si å ha hørt noe annet enn fornuftige faktabaserte analyser og uttalelser. De menneskene som forsøker å tie Wilders, de skremmer meg.

 • FerdinandLinthoeNaeshagen

  Det virker misvisende og noe frastøtende at partiene nevnt ovenfor skal beskrives som høyre, for det er da virkelig de som står nærmest folket og best tar vare på folkets interesser – det viser mye og god forskning som meningsfeller burde ta til seg (og som jeg om ønsket kan komme tilbake til).
  Selv har jeg aldri regnet meg som venstre (med liten v) fordi en bred omgangskrets i mine åtti år har lært meg at nordmenn flest ikke er mindre verd enn meg og har godt vett og samvittighetsfullhet om man oppfører seg skikkelig. Det har jeg fått understreket som vernepliktig lønnet offiser i Luftvernartilleriet, for jeg regner det og ikke Oslo universitet som min alma mater (tiltross for Laud i alle fag). Å være sjef for folk som jeg hadde i troppen min var en fin opplevelse, og jeg tenker ofte på dem enda vi sist møttes for syvogtredve år siden. De har virkelig fortjent et godt liv, langt bedre enn det våre ledende (politikere og journalister) unner dem.

 • Kjell Ervik

  Positivt! Forhåpentligvis begynnelsen på slutten på enveiskjøringen av samfunnsødeleggerne i EU.

 • Torgunn

  Venstresiden med sosialdemokratene i spissen har sviktet Europa totalt.
  Derfor noe oppslutning om «høyresiden».
  Det er sosialdemokrati og velferd som må bli eksportvare til Afrika og Asia.
  Det er feil å forvente av det arbeidene folk i Europa skal sørge for livsopphold til migranter som trenger seg på over Europas grenser. Det er ikke bærekraftig.
  Hvorfor er det vanskelig for politikere og velgere å oppfatte dette enorme problemet som vil ta knekken på europeisk svilisasjon?

  • Roger Ytebon

   Fordi vi har politikere som aldri har møtt reel motstand og hvor alt har blitt løst med å dele ut skatt som er tatt fra de som yter av sin svette.

 • selma

  Det gleder meg stort å lese dette. Alt håp er ikke ute. Godt å se at det finnes krefter i Europa som er villig til å handle. Måtte det gi uttelling.

 • Joakim Karlsen

  Håper dette bringer mer enn bare tomt prat. Venstresiden er et resultat av doktriner og korrupsjon gjennom over 100 år, derfor fremstår det, etter min mening, så hinsides irrasjonelt det de holder på med. Måtte dette bare være noe med substans, men heia heia sier nå jeg?. Reis til disse landene på ferie for å støtte opp under økonomiene deres da eu kommer til å forsøke å gjøre livet surt for dem gjennom sanksjoner.

  • TitoSchipa

   Foretrekker å reise til Øst-Europa om dagen i alle tilfeller. Vest-Europa har blitt en slum.

 • Tore Halsa

  Veldig synd vi ikke har et bra og stort parti i Norge som kunne vært med.

 • Harald

  Får de i tillegg Nigel Farage med seg på laget så blir dette noe for EU å bryne seg på. Skal bli spennende å se hva som skjer i Praha neste måned.

 • invernes

  All ære til Marine Le Pen og Geert Wilders ! fantastisk flotte politikere.

 • Max Karl

  Kommer det noen fra Norge ?