Geert Wilders (R), leader of the Netherlands' Party for Freedom (PVV), and far-right leader Marine Le Pen of France address a news conference in The Hague November 13, 2013. Eurosceptics Wilders and Le Pen will discuss closer cooperation on Wednesday in a bid to capitalise on voter frustration with mainstream politics before 2014 European parliament elections. The two anti-euro, anti-immigration politicians have talked of joining forces for months to win a wider pan-European stage. REUTERS/Toussaint Kluiters/United Photos (NETHERLANDS - Tags: POLITICS ELECTIONS)
annonse

I midten av desember kommer lederne for Europas nasjonale høyrepartier til Praha for å diskutere etableringen av en ny gruppe, Europe of Nations and Freedom, i Europaparlamentet, skriver Prague Monitor. Blant de politiske toppene som vil samles i den tsjekkiske hovedstaden er nederlandske Geert Wilders, den franske lederen for Nasjonal Front, Marine Le Pen, og lederen for det italienske partiet Lega Nord, Matteo Salvini.

Det vil også delta en representant for det østerrikske Frihetspartiet, men det er enda ikke klart om partilederen, Heinz-Christian Strache, vil ha mulighet til å delta. Han er fortiden opptatt med samtaler om dannelse av en ny regjering i sitt hjemland. Også nasjonale høyrepartier i Romania, Polen, Belgia og Storbritannia vil delta i diskusjonen om å opprette den nye gruppen i Europaparlamentet, skriver Prague Monitor.

Vert for arrangementet er lederen for det tsjekkiske partiet Freedom and Direct Democracy, Tomio Okamura, som fikk over 10 prosent av stemmene under det nylig avholdte tsjekkiske parlamentsvalget. Han sier til den tsjekkiske avisen at den to dagers lange konferansen vil starte 15. desember, og at hovedprogrammet vil finne sted lørdagen. I første omgang vil det bli avholdt interne samtaler om den nye gruppen. Foreløpig er det ikke gitt noen opplysninger om planlagte utendørsarrangementer når de politiske toppene kommer til Praha.

annonse

 

 

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]